Redactia.ro
Home » Știri » Cum deblochezi telefonul cu Face ID, dacă porți ochelari de soare. Ce trebuie să știe utilizatorii de iPhone

Cum deblochezi telefonul cu Face ID, dacă porți ochelari de soare. Ce trebuie să știe utilizatorii de iPhone

Trucul pe care e bine să-l știe orice utilizator de iPhone poate rezolva o mare problemă. Știai că poți să deblochezi telefonul cu Face ID dacă ai ochelari de soare? Dacă ești utilizator de iPhone, atunci trebuie să știi și tu cum să faci asta. Poate s-a întâmplat să vrei să deblochezi telefonul rapid, dar din cauza ochelarilor de soare, Face ID nu a funcționat.

Cum să deblochezi telefonul când porți ochelari se soare

Un utilizator de iPhone a cerut ajutorul pe Reddit, plângându-se că este dificil să deblocheze telefonul cu Face ID atunci când poartă ochelari de soare. Într-o postare, a descris cum Face ID încearcă să-l recunoască timp de cinci secunde, dar apoi permite introducerea codului PIN. Întrebarea lui a fost dacă există o modalitate de a trece direct la introducerea codului PIN pentru a economisi timp.

Un alt utilizator a venit cu soluția: să apeși direct pe textul „Face ID” din mijlocul ecranului pentru a accesa rapid introducerea codului PIN. Acest lucru îl va omite pe Face ID și te va duce direct la deblocarea cu codul PIN. Această funcționalitate poate fi deosebit de utilă în situații în care Face ID întâmpină dificultăți în recunoașterea feței datorită ochelarilor de soare sau altor obstrucții.

Pentru a face acest lucru, trebuie să apeși direct pe textul „Face ID” atunci când încerci să deblochezi telefonul, iar acesta nu te recunoaște. Acest truc poate economisi timp și frustrare, în special în situații de urgență sau atunci când ai nevoie să accesezi rapid telefonul.

Ce trebuie să mai știe orice utilizator Apple

Un alt sfat util pentru utilizatorii de iPhone este să seteze  „Aspect alternativ” pentru Face ID, mai ales dacă au o înfățișare care poate varia. Această opțiune permite utilizatorilor să învețe Face ID pentru a-i recunoaște în continuare, chiar și atunci când aspectul lor se schimbă semnificativ. Este un mod excelent de a asigura o funcționare mai bună și mai precisă a Face ID-ului în diferite situații și condiții.

„Pentru majoritatea utilizatorilor, Face ID va învăța continuu pe măsură ce se schimbă. Dacă aveți o înfățișare care poate arăta foarte diferit, puteți configura o înfățișare alternativă astfel încât Face ID să vă recunoască în continuare”, precizează Apple.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: