Redactia.ro
Home » Monden » Cum este viața în familia Geoană în vremuri de război? Ce spune soția adjunctului secretarului general al NATO

Cum este viața în familia Geoană în vremuri de război? Ce spune soția adjunctului secretarului general al NATO

GALERIE FOTO (2)

Mihaela Geoană a acordat un interviu celor de la „Click!”, în cadrul evenimentului Universității de Agronomie, unde se organizează an de an un cros cu peste 500 de alergători. Aici sunt invitate personalități din România, printre care și familia Geoană care a apreciat atmosfera din jur și voia bună.

Cum este viața în familia Geoană?

Mihaela Geoană, soția lui Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO, s-a prezentat a fi o „persoană deschisă, cu umor, ancorată la viața cotidiană”.
Aceasta a dicutat cu reporterii despre viața de familie, dar și despre cum Mircea Geoană trece de la postura de politician la cea de soț, tată:

„Doamna Mihaela Geoană, cum este să fiți soția unui politician de carieră, în prezent și secretar general NATO? Cum este viața dumneavoastră de familie?
Cred că este o viață de familie normală, o viață de familie pe care o trăiesc oamenii în general, fără deosebire, mai ales că Mircea are obiceiul de a lăsa problemele de serviciu la serviciu.
Acasă, în mediul nostru intim, avem prieteni cu care ieșim, mergem la aniversări, avem evenimentele noastre de familie, de multe ori sunt în patru. Am fost foarte apropiați de părinți, acum doar de tatăl meu, cel care a rămas. De altfel, ținem o legătură strânsă și cu fratele meu.
Nu cred că este o foarte mare diferență, cu excepția faptului că Mircea lipsește mult de acasă, iar asta pentru că, uneori, călătorește sau când e vorba să se dedice serviciului.
Însă, așa cum spuneam, un lucru important și pozitiv în viața noastră este capacitatea lui de a lăsa problemele de la serviciu la serviciu.”

Mihaela Geoană a punctat activitățile pe care familia le face pentru a se simți bine și cum își gestionează ei timpul de calitate:

„Ca și familie, aveți hobby-uri (n.r. pasiuni) sau plăceri pe care le faceți împreună. Acel family time ( n.r. timp dedicat familiei)?
Ca orice familie, desigur! Și cred că este cel mai frumos lucru ca orice familie să-și creeze obiceiurile ei, lucrurile speciale pe care le face împreună. Aveam, când erau copiii mici, o întâlnire săptămânală, în care fiecare spunea care a fost cel mai frumos lucru care i s-a întâmplat în săptămâna respectivă, dar și cel mai rău lucru. Noi îi spuneam high and low (n.r. lucruri bune și lucruri rele).

Noi ne adaptam vârstei lor și le spuneam lor, chiar și Mircea de la serviciu, care a fost cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat, dar și cel mai neplăcut, după care le discutam așa un pic. Pe lângă aceste lucruri, facem sport împreună, toți patru jucăm tenis, toți patru schiem, băieții sunt pasionați de fotbal (n.r. Mircea Geoană și fiul său, Alex Geoană), merg la stadion, sunt mari rapidiști.
Călătorim, călătorim în sensul de a merge la muzee, de a descoperi locuri noi, de a descoperi, știu eu, mâncare autentică, ferme, nu neapărat turismul acesta de lux, ci turismul autentic. Ne place să descoperim lucruri de calitate și frumoase, care ne îmbogățesc pe noi.

Aveți un loc preferat în care vă place să călătoriți în România, ca și familie?

În țară, noi mergem mult la Breaza, pentru că părinții mei au casă acolo, și explorăm dealurile din împrejur, chiar și muzeele. La Posada, de exemplu, sunt muzee mici și case memoriale care chiar merită să fie văzute, sunt foarte interesante.”

Cum influențează războiul echilibrul familiei

Din această parte a interviului, soția adjunctului secretarului general al NATO, Mircea Geoană a fost întrebată în ce măsură se resimte stresul în familia lor referitor la războiul petrecut: Ucraina-Rusia

„Spuneți-mi, vă rog, cât de mare este nivelul de stres, având în vedere situația războiului din Ucraina?
Era foarte mare, asta însă când ne luam după ce se scria în presă, cu toate că soțul meu mă îmbărbătează în fiecare zi și îmi spune că nu este niciun pericol pentru România, că trebuie să rămânem uniți și pozitivi, să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi, să nu ne lăsăm pradă anxietății și depresiei, pentru că nu este cazul.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: