Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum fac măicuţele de la Mănăstirea Prislop sarmale fara carne. Rețeta este delicioasă!

Cum fac măicuţele de la Mănăstirea Prislop sarmale fara carne. Rețeta este delicioasă!

Ne aflăm în perioada Postului Crăciunului, iar majoritatea românilor aleg să postească. Iată o rețetă inedită de sarmale de post și nu orice sarmale de post, ci rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop.

De ce ingrediente ai nevoie

  • 1 varza murata mare,
  • 450 g ciuperci champignon,
  • 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina,
  • 1 felie mica telina rasa,
  • 1 ceapa mare tocata fin,
  • 130 g orez,
  • 300 ml suc de rosii,
  • 3 linguri pasta de rosii,
  • 1-3 frunze dafin,
  • 1 lingurita cimbru uscat,
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt,
  • sare, piper proaspat macinat, boabe de piper,
  • 2 crengute de cimbru,
  • 1 praf oregano,
  • 2-3 linguri ulei, apa fiarta

Ce pași trebuie să urmezi

Ceapa trebuie tocată mărunt în 2-3 linguri de ulei până ce se înmoaie. Apoi se adaugă jumătate de mrocov ras și se călesc împreună. Seadaugă ciupercile tocate mărunt și continuam sa calim pana se inmoaie putin.

Următorul pas este adăugareaz orezului spălat bine și scurs. Mai apoi se adaugă cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Se mai ține compoziția pe foc încă 1-2 minute.

Se ia frunza de varză în mână și se adaugă compoziție, aproximativ o lingură. Se rulează sarmaua și se introduce capătul îngust înauntru pentru a nu se desface în timpul fierberii. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Se amestecă sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

După ce au fost aranjate în oală sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper. Se adaufă uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie.

Dupa aceste interval se pun la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius), potrivit retete.live.

Etichete: