Cum faci să nu mai sară uleiul din tigaie atunci când prăjești un aliment: de exemplu, carne, ouă și nu numai. Un banal ingredient, pe care oricine îl are în bucătărie, o să te ajute în acest sens și o să îți schimbe modul de a găti de aici înainte. Iată detalii!
Cum faci să nu mai sară uleiul din tigaie atunci când prăjești carne sau ouă. Un banal ingredient din bucătărie o să te ajute
Atunci când prăjim carne în tigaie, de multe ori ni s-a întâmplat ca uleiul să sară în toate direcțiile, pentru că uleiul încins intră în contact cu apa din carne. E periculos dacă ajunge în ochi sau pe piele, dar trebuie să știți că există un truc care vă poate scuti de acest pericol, dar și de mizeria care rămâne peste tot pe aragaz dacă nu puneți un capac peste tigaie, evident.
În bucătărie, există tot felul de trucuri pe care nu le cunoaștem, dar noroc că sunt mulți bucătari care își doresc să le facă cunoscute. Prin intermediul Internetului este cel mai simplu și rapid. Așa se face că Eva Quintanilla, de profesie bucătar și Tik-toker, a arătat într-un filmuleț, postat pe această platformă de socializare, ce trebuie să faci ca să nu mai sară uleiul din tigaie atunci când prăjești carne. Nu ai nevoie decât de un banal ingredient, pe care sigur îl ai și tu în bucătărie. Sare.
Pe scurt, uleiul se lasă la încălzit puțin, în prealabil, după care peste el se toarnă puțin praf de sare. Acest truc este util deoarece sarea absoarbe apa care iese din mâncare. Eva Quintanilla a făcut demonstrația prăjind ouă, iar rezultatele vă vor convinge că merită încercat. Chiar dacă veți mai observa bule chiar și după ce ați adăugat sare, cu siguranță uleiul nu se mai împrăștie chiar în toate direcțiile și astfel se pot evita incidentele neplăcute.