Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum ferim animalele de companie de zgomotul puternic al artificiilor în noaptea dintre ani. Medicii veterinari vin cu sfaturi în acest sens

Cum ferim animalele de companie de zgomotul puternic al artificiilor în noaptea dintre ani. Medicii veterinari vin cu sfaturi în acest sens

Cum ferim animalele de companie de zgomotul puternic al artificiilor?!

Sărbătorile de iarnă aduc bucurie, dar și îngrijorare pentru animalele de companie, iar veterinarii oferă sfaturi pentru a minimiza efectele traumatice ale zgomotului puternic al artificiilor în noaptea dintre ani.

În fiecare an, perioada sărbătorilor de iarnă aduce cu sine o explozie de zgomot și lumini din petarde și artificii, iar animalele de companie, în special câinii și pisicile, pot resimți puternic aceste perturbări. Veterinarii avertizează că aceste zgomote puternice pot provoca stres, frică și reacții adverse la animalele de companie, inclusiv dezvoltarea fobiilor, mișcări necontrolate și chiar riscul de a-și pierde viața.

Cum protejăm câinii și pisicile de zgomotul puternic al artificiilor de Revelion

Asigură-le un refugiu sigur: Pentru animalele care locuiesc în interior, creează-le un loc sigur și confortabil, unde se pot retrage în cazul în care se sperie. Asigură-te că nu pot evada din acest spațiu.

Redu lumina și zgomotul: Trage jaluzelele sau draperiile pentru a bloca luminile exterioare în exces. Reducerea luminii și a zgomotului contribuie la diminuarea stresului resimțit de animale.

Stai în preajma lor: În perioada de maximă amplitudine a zgomotelor, petrece timp cu animalele tale. Stai în preajma lor, oferindu-le confort și distracție pentru a minimaliza stresul.

Verifică informațiile de identificare: În cazul animalelor care au implantat un microcip, verifică în avans la orice cabinet/clinică veterinară valabilitatea informațiilor (număr telefon, adresă) din Registrul de evidență al câinilor cu stăpân (RECS).

Consultă un medic veterinar: Dacă animalul manifestă simptome severe de stres sau anxietate, consultarea unui medic veterinar poate oferi soluții adecvate și recomandări personalizate.

Avertismente legale în privința disconfortului adus animalelor de companie

Rănirea, uciderea sau crearea unui disconfort animalelor de companie prin utilizarea produselor pirotehnice se sancționează cu amendă sau închisoare până la 7 ani, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău. Acțiuni care afectează animalele sunt considerate infracțiuni și sunt sancționate conform Legii privind protecția animalelor.

„Vorbim despre un concurs real de infracţiuni, rănirea animalelor este sancţionată de Legea privind protecţia animalelor.

În funcţie de tipul de rănire şi de urmări, este sancţionată cu pedeapsa închisorii până la cinci ani, uciderea animalelor este sancţionată cu pedeapsa închisorii până la 7 ani, crearea de disconfort animalelor este sancţionată ca şi contravenţie.
Vorbim şi de o sancţiune legată de tipul articolului pirotehnic, dacă acesta face parte din alte categorii decât cele destinate utilizării de către publicul larg”, a transmis şeful Biroului AESP din cadrul IPJ Buzău, comisar şef Dragoş Neagu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: