Redactia.ro
Home » Homepage » Cum funcționa arzătorul improvizat? Iată de ce vecinii nu au simțit niciun miros

Cum funcționa arzătorul improvizat? Iată de ce vecinii nu au simțit niciun miros

GALERIE FOTO (4)

Inculpatul în cazul celor două crime din Caracal, Gheorghe Dincă, a mărturisit că pe una dintre tinere a incinerat-o. Această oroare ar fi putut fi realizată în curtea sa, cu ajutorul unui arzător improvizat chiar de către bărbatul de 66 de ani. În ciuda explicației acestuia, mulți s-au întrebat dată ipoteza incinerării stă în picioare, date fiind datele neobișnuite ale faptei.

Cum funcționa acel arzător improvizat?

Ei bine, experți consultați de Adevărul au încercat să explice dacă această ipoteză este valabilă, într-adevăr, mai ales că ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost sustras din cenușa din arzător. Sorin Lesnic, doctor în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Olt, spune că, într-adevăr, ipoteza se susține dacă s-au folosit niște materiale ”ajutătoare”.

„Suspectul a folosit acceleratori pentru ardere şi astfel s-a putut produce distrugerea. Eu am prezentat în aceste zile un studiu realizat în Germania în 1997, pe 15 cadavre, opt bărbaţi şi şapte femei. Au fost arse la temperaturi diferite, situate între 670 şi 840 de grade Celsius. S-a constatat că o creştere a temperaturii nu înseamnă că incinerarea se va face mai repede. Peste o anumită limită de temperatură, ţesuturile umane se distrug în acelaşi timp, în 70 de minute. Vorbim aici despre cadavre de 60, 70, 80 de kilograme“, a explicat medicul Lesnic.

Citește și: Dezvăluiri din anchetă. Cum și-a recunoscut Dincă faptele

Cum arată, de fapt, acel arzător improvizat?

În ciuda faptului că pe Internet s-a arătat o fotografie cu un butoi din fier, ca fiind dispozitivul cu care a fost incinerat corpul Alexandrei, adevărul este altul. Potrivit mai multor surse, arzătorul este, de fapt, mult mai înalt și se găsea într-una din camerele obscure ale lui Gheorghe Dincă. Mai jos găsiți imaginea cu presupusul arzător improvizat:

Arzătorul improvizat e, de fapt, o sobă rachetă

De ce nu au simțit vecinii miros puternic

Un al fapt care i-a derutat chiar și pe anchetatori a fost faptul că nimeni n-a simțit un miros puternic în timpul presupusei incinerări. Potrivit altor surse, cadavrul ar emite un nor negru și toxic, care nu ar fi putut trece neobservat. Lesnic, citat anterior, tratează și acest aspect, lămurind lucrurile.

În momentul în care este folosit accelerator de ardere – motorină, benzină, plastic – mirosul este total diferit. Vaselină, motorină, plastic, carton bituminat – toate sunt organice şi toate determină flacără foarte puternică. Este o sobă de tip rachetă, îi spun eu, cu arzătorul făcut special. Are 1,60 înălţime, descoperită sus şi jos, fapt care determină un tiraj foarte puternic. E ca şi cum ai avea foale, se face tirajul de jos în sus“, mai spune medicul Lesnic.

Vecinii au mărturisit, ulterior, că au simțit un miros

Doi martori citați de anchetatori au povestit că au simțit în decursul dimineții de 25 iulie un miros ciudat. Ei își amintesc că între ora 15:00 și ora 19:00 au închis geamurile caselor, din cauza mirosului neobișnuit.

Cu toate acestea, nimeni n-a reclamat la serviciul de urgență întâmplarea și nici n-au încercat să afle de unde provine mirosul. Alții au declarat chiar și că, din curtea lui Dincă, veneau mereu mirosuri puternice, el folosind acel arzător improvizat des.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: