Redactia.ro
Home » Știri » Cum îl cheamă pe ÎPS Teodosie în realitate. Mulți râd când află

Cum îl cheamă pe ÎPS Teodosie în realitate. Mulți râd când află

GALERIE FOTO (2) Cum îl cheamă pe ÎPS Teodosie în realitate. Mulți râd când află

Iată cum îl cheamă pe ÎPS Teodosie în realitate. Mulți râd când află, de fapt, care este numele lui real.

Cum îl cheamă pe ÎPS Teodosie în realitate. Mulți râd când află

Iată ce nume a primit la naștere ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, una dintre cele mai cunoscute și controversate personalitați bisericești din țara noastră.

Chiar dacă pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului, „Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a văzut lumina zilei la 12 decembrie 1955, în Vatra Dornei, județul Suceava, <fiind ultimul din cei 17 copii, dintre care 10 în viață, ai familiei de agricultori harnici și buni creștini Procopie și Elisabeta Petrescu>, la botez dându-i-se numele de Macedon”, adevărul ar fi, de fapt, altul. Potrivit Monitorului Oficial (partea a III-a, numărul 90/2009), numele de familie al părinților săi nu era Petrescu, ci Porcu, a relatat Click!. Așadar, Teodosie Tomitanul s-a născut Macedon Porcu.

În martie 2009, când actualul Teodosie Petrescu încă se mai numea Macedon Petrescu, acesta și-a schimbat prenumele în Teodosie. Cu această ocazie, anunțul din Monitorul Oficial a menționat și numele de familie originar, conform sursei menționate mai sus.

Extras din Monitorul Oficial: sursa / Monitorul Oficial
Extras din Monitorul Oficial: sursa / Monitorul Oficial

IPS Teodosie, viral pe TikTok

IPS Teodosie este prezent și pe TikTok. Arhiepiscopul Tomisului și-a făcut cont pe celebra aplicație și a postat videoclipuri. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Arhiepiscopiei, care au dat de veste că pe contul lor de TikTok vor fi postate multe învățături creștine. Arhiepiscopul are deja sute de urmăritori, videoclipuri postate și apreciate în număr cât mai mare de internauți. Oamenii au rămas surprinși să-l găsească pe părintele Teodosie pe TikTok.

Se pare că bisericile vor să țină pasul cu rețelele de socializare, iar prin acest mod să îndemne oamenii la credință, Arhiepiscopia Tomisului s-a gândit că ar fi cazul să-și facă cont de TikTok. Asta pentru că din ce în ce mai mulți oameni stau pe aplicația precizată mai mult decât pe Facebook sau, poate, Instagram.

Cum îl cheamă pe ÎPS Teodosie în realitate. Mulți râd când află
Foto: Arhiepiscopia Tomisului
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: