Redactia.ro
Home » Știri » Cum îți crești pensia cu o mișcare simplă. Sunt doi pași de urmat!

Cum îți crești pensia cu o mișcare simplă. Sunt doi pași de urmat!

Cum poți afla câți bani ai în contul de pensie privată. Ce este, de fapt, Pilonul II de pensii

Iată cum îți crești pensia cu o mișcare simplă! Sunt doi pași de urmat!

Cum îți crești pensia cu o mișcare simplă

Peste 7,9 milioane de salariați contribuie deja la un fond de pensii private obligatorii. Banii vor ajunge înapoi la ei odată cu atingerea vârstei de pensionare în sistemul public.

Doar unul din cei șapte administratori din Pilonul II de pensii și-a majorat profitul net în primele șase luni din 2022, în timp ce restul s-au confruntat cu scăderi puternice și chiar trecerea pe pierderi.

Scăderi puternice în industria din Pilonul II de pensii private

Industria din Pilonul II a rămas pe plus, dar profitul cumulat s-a redus cu aproape 97%, arată datele din primul semestru analizate de HotNews.ro.

De aceea, beneficiarii pilonului II de pensii trebuie să știe că pot oricând să își schimbe administratorul cu unul care are performanțe mai bune în ceea ce privește randamentul obținut din investirea contribuțiilor egale cu 3,75% din salariul brut, notează economica.net.

Pentru a face acest lucru, fiecare participant la sistemul de pensii private obligatorii trebuie să știe la ce fond sunt alocați. În prezent, există 7 administratori în Pilonul II de pensii: NN Pensii, Allianz-Țiriac Pensii, Metropolitan Life Pensii, Aegon Pensii, BCR Pensii, Generali Pensii și BRD Pensii. (AICI găsiți adresele tuturor administratorilor)

Beneficiarii se pot muta oricând la un administrator mai performant

După ce au aflat la ce fond sunt alocați, beneficiarii completează o cerere de aderare la fondul mai performant. Această cerere poate să fie depusă la sediul administratorului sau poate să fie trimisă prin poștă.

Ultimul pas este completarea unei cereri de renunțare la actualul administrator, cel mai puțin performant. Această cerere este parte dintr-o normă emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF).

AICI, la secțiunea Anexe a normei ASF, situată la final, găsiți formularul pentru notificarea administratorului la care doriți să renunțați Nu mai rămâne decât să fiți anunțat că transferul a fost efectuat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: