Redactia.ro
Home » Știri » Cum îți poate lua ANAF banii din cont. Toți românii trebuie să știe asta

Cum îți poate lua ANAF banii din cont. Toți românii trebuie să știe asta

anaf

S-au schimbat regulile ce privesc modul în care ANAF va pune poprire pe conturi. Noul mecanism și, implicit, aplicația e-Popriri vor fi folosite începând cu popririle bancare înființate de la data de 27 martie 2020. Popririle înființate până la 26 martie 2020 se supun tot vechiului mecanism.

Cum va funcționa noul mecanism al ANAF

  1. Fiscul transmite electronic, în fiecare zi, adresele de înființare a popririlor bancare către Unitatea de Imprimare Rapidă, care le procesează și le validează.
  2. De la Unitate, informațiile din adrese sunt preluate de e-Popriri și sunt comunicate electronic băncilor până la ora 24:00 (se consideră comunicate la începerea următoarei zile bancare).
  3. Băncile răspund Fiscului și îi spun, până la ora 17:00 a următoarei zile bancare de după comunicarea adreselor, ce sume se pot plăti.
  4. Până la ora 24:00, e-Popriri analizează sumele comunicate de bănci și emite ordonanțările de plată, astfel încât instituțiile financiare să vireze banii (această analiză va împiedica reținerea din conturile bancare a unor sume mai mari decât datoriile prevăzute în adresele de înființare a popririlor, chiar dacă sunt implicate popriri la mai multe instituții financiare).
  5. În următoarea zi bancară, instituțiile financiare fac plata către Fisc a sumelor indicate prin ordonanțările de plată.

Aplicația e-Popriri a devenit deja funcțională

Aplicația e-Popriri va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare, astfel încât popririle să se instituie și să se ridice în timp real, dar și să se evite situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate, scrie avocatnet.ro.

Din vara anului 2017, popririle bancare se comunică băncilor printr-un mecanism de procesare masivă. În multe cazuri, situația aceasta duce la reținerea din conturile datornicilor a unor sume mai mari decât cele pentru care există popriri, iar rezolvarea vine destul de greu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: