Redactia.ro
Home » Știri » Cum îți poți recupera banii pe asigurarea auto la Euroins. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Cum îți poți recupera banii pe asigurarea auto la Euroins. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

euroins

Ce trebuie să facă românii pentru a-și recupera banii pe asigurarea auto la Euroins. Iată pașii pe care trebuie să-i respecte românii pentru a primi banii înapoi. Termenul de valabilitate al contractelor de asigurare încheiate de cetățenii români cu Euroins se va încheia în decurs de 90 de zile de la data de 22 martie, data la care Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat decizia de retragere a autorizației Euroins în Monitorul Oficial.

Ce pași trebuie să urmeze românii pentru a-și recupera banii pe asigurarea auto la Euroins

Reprezentanții ASF au explicat care sunt pașii pe care românii trebuie să-i urmeze pentru a primi banii pe asigurarea auto de la Euroins. Concret, cererile pentru despăgubire vor putea fi depuse la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

FGA a informat că, în cazul în care nu intervin anumite situații, contractele de asigurare încheiate cu Euroins rămân valabile până la expirarea lor. Aceste situații excepționale includ: denunțarea contractului de asigurare de către titularul poliței, împlinirea termenului legal de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, moment în care polițele de asigurare încetează automat, sau denunțarea polițelor de asigurare de către lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii de faliment, cu informarea prealabilă a asiguratului.

În cazul în care se dorește încheierea unui alt contract de asigurare cu un alt asigurător, acest proces trebuie derulat în paralel cu acțiunea de denunțare a poliței de asigurare încheiate cu asigurătorul aflat în insolvență sau faliment.

Cum își pot recupera românii banii plătiți pe asigurarea auto Euroins

Pentru a solicita rezilierea poliței de asigurare de la Euroins, trebuie să trimiteți notificarea de denunțare la adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro. În ceea ce privește cererea de restituire a primelor de asigurare, trebuie să completați online formularul dedicat, Anexa 9, pe site-ul FGA, prin intermediul secțiunii „Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă”.

Solicitarea depusă va trebui să fie însoțită de mai multe documente, precum :

  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;
  • Împuternicire sau procură, dacă este necesar

Cererile de plată trimise către FGA vor fi înregistrate și analizate în ordinea înregistrării lor. Scopul FGA este de a proteja creditorii de asigurări împotriva consecințelor insolvenței unui asigurător. Destinația principală a sumelor aflate la dispoziția FGA este plata indemnizațiilor/despăgubirilor datorate creditorilor de asigurări în urma contractelor de asigurare facultative sau obligatorii încheiate conform legii și a primelor datorate de asigurător pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de acesta, ca urmare a încetării contractelor de asigurare.

Conform legii, FGA poate efectua plăți din disponibilitățile sale doar către petenții care au depus cereri de plată în termenul legal și care au dosare complete. Plafonul maxim de garantare a despăgubirilor este de 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, conform reglementărilor Legii nr. 213/2015.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: