Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum îţi reglezi ferestrele ca să se închidă etanş, în perioada de iarnă cumplită. Trucul şi butonul de care mulţi nu ştiu

Cum îţi reglezi ferestrele ca să se închidă etanş, în perioada de iarnă cumplită. Trucul şi butonul de care mulţi nu ştiu

Când ai verificat ultima dată cât de bine se închid geamurile tale? Pentru o izolare cât mai bună de mediul exterior, ferestrele trebuie ferecate etanş.

Dacă ai observat că ferestrele tale cu geam termopan nu se mai închid etanș, că se simte curent în jurul lor sau sunt vizibile inflitrații, înseamnă că au nevoie să fie reglate.

Cum reglezi ferestrele termopan?

Găsește bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unui imbus sau patent, încearcă să strângi acel bulb. Acțiunea se va repeta pe toate geamurile.

Strângerea acestui bulb este doar o reglarea presiunii. Dacă această strângere nu funcționează cum ţi-ai dorit, încearcă să schimbi garnitura geamului termopan sau să ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.

Un aspect cheie în reglarea ferestrelor termopan este ajustarea presiunii de contact. Aceasta implică găsirea pinului de blocare, care sunt de obicei situate pe partea de deschidere a ferestrelor. În cazul ferestrelor cu elemente de siguranță suplimentare, poate fi necesară verificarea atât a părții de deschidere, cât și a celei cu balamale.

Ferestrele termopan se reglează manual

Meşterii ne spun că fiecare fereastră termopan, în funcţie de producător, are posibilitatea de reglare a geamurilor, aici intrând chiar gradul de etanşare al acestora.

Geamurile se reglează manual, astfel încât să se deschidă uşor, însă să nu permită pătrunderea aerului rece de la exterior. Reglaţi geamurile doar cu un imbus!

Aveţi nevoie de un imbus

Reglarea ferestrelor se face cu ajutorul unui imbus de mărimea 4. Astfel, se răsuceşte fiecare balama, cu ajutorul cheii imbus, dinspre garnitura de cauciuc înspre cameră.

Puteți observa că geamul se depărtează puţin de rama, putând apărea chiar şi o mică distanță. Aceea e poziţia optimă a geamului pentru iarnă, dar şi pentru deschiderea ușoară a lui, precum exemplul din clipul video de mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: