Redactia.ro
Home » Știri » Cum îți repari ficatul după Paște. Ce alimente să consumi

Cum îți repari ficatul după Paște. Ce alimente să consumi

Cum îți repari ficatul după Paște. Ce alimente să consumi

Iată cum să îți repari ficatul după Paște. Ce alimente să consumi.

Cum îți repari ficatul după Paște

După mesele îmbelșugate de după sărbătorile pascale, este posibil ca foarte mulți dintre noi să avem probleme digestive, să ne confruntăm cu constipaţia, balonarea, somnolenţa, senzaţia de greaţă și așa mai departe.

„Menținerea unei greutăți normale, activitatea fizică și somnul oferă organismului ocazia să funcționeze corespunzător, niciun regim alimentar neputând face detoxificare mai bine decât o face corpul uman”, explică dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice, potrivit clicksanatate.ro.

Ce alimente să consumi ca să îți repari ficatul

O metodă ieftină și eficientă este apa amestecată cu lămâie, pentru că ajută la eliminarea toxinelor. Un obicei pe care este bine să îl adopţi este să consumi apă cu lămâie dimineaţa sau în oricare alt moment al zilei. Beneficiile nu sunt de neglijat. Amestecul apă – lămâie ajută digestia, hidratează organismul, furnizează vitamina C şi previne formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, oferă potasiu, un mineral implicat, printre altele, în comunicarea nervi-muşchi şi în transportul nutrienţilor şi al reziduurilor metabolice, conform sursei menționate mai sus.

Iată cum poți proceda: într-un pahar cu apă plată, stoarce o jumătate de lămâie şi consumă. Poţi consuma apă cu lămâie 5 zile, apoi poți face pauză.

Păstura, numită și „pâinea albinei”, te ajută dacă ai probleme cu ficatul, printre altele

Păstura este un supliment alimentar bogat în substanțe foarte hrănitoare, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Numită și pâinea albinei, este un produs apicol derivat din polen ce constituie una dintre rezervele de hrană ale albinelor. Polenul este colectat de albinele lucrătoare de pe plante și depozitat în celulele fagurelui. Ulterior, este presat și îmbogățit cu enzime și acoperit cu un strat subțire de miere. În decurs de trei luni au loc numerose transformări biochimice prin fermentare care asigură conservarea și mai buna digestibilitate a pasturii. Păstura are culoare cafenie închisă cu gust dulce-amar-acrișor datorită procesului de fermentare, conform Wikipedia. Continuarea o puteți citi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: