Redactia.ro
Home » Știri » Cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul de la Bran? A avut rolul decisiv în capturarea lui

Cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul de la Bran? A avut rolul decisiv în capturarea lui

Cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul de la Bran? A avut rolul decisiv în capturarea lui
Iată cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul de la Bran! A avut rolul decisiv în capturarea lui.

Cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul de la Bran?

Bata, o cățelușă în vârstă de 4 ani și 11 luni, antrenată pentru prelucrarea urmelor și mirosuriloe, este cățelușa care i-a ajutat pe criminaliștii de la Bran să-l găsească pe principalul suspect al atrocității. Cățelușa Bata a avut rolul decisiv în capturarea criminalului de la Bran.

Bata este care care în timpul căutărilor s-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat, simțind că acela este locul în care căutările vor lua sfârșit. Aceasta nu s-a depărtat prea mult de casa victimelor, Nicu și Alexandra Pepene, ba chiar s-a oprit în dreptul unui gard improvizat care despărțea proprietatea victimelor de cea a unui vecin, rudă cu Nicu.

Imediat după descoperirea cățelușei,autoritățile au găsit armele folosite de criminal, un ciocan și un topor, aruncate întâmplător prin curte. Acestea prezentau urme de „substanță de culoare brun roșcat”, cum este descris sângele într-o astfel de situație, înainte de analizele de laborator, potrivit România TV.

Ce spun procurorii

Suspectul crimei de la Bran a fost capturat și anchetat în fața autorităților. Acesta și-a recunoscut fapta. Acesta i-a lovit cu cuţitul pe Nicu şi Alexandra, consecință a bolii psihice de care suferă, susține el. Totuși, bărbatul infirmă că i-ar fi agresat cu toporul, relatează News. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut în această dimineaţă, clarificări.

Anchetatorii au intrat în casa suspectului după ce au obţinut un mandat, iar acesta s-a refugiat în podul casei, cu un cuţit, ameninţând că se omoară şi chiar zgâriindu-se cu cuţitul pe care îl avea în dotare.

Între Nicu Pepene şi suspectul de crimă exista un litigiu la Judecătoria Zărneşti privind grăniţuirea. În urmă cu ceva timp, suspectul reclamase la Poliţie familia victimei pe motiv că îi încalcă proprietatea, reclamaţiile fiind clasate de către autorități. Totodat, La Judecătoria Zărneşti se afla un proces civil în care cei doi se judecau pe tema graniţei dintre curţile celor doi veri, iar în luna martie procesul avea stabilit termenul de judecată.

Potrivit procurorilor, la locul faptei au fost găsite probe materiale, nu şi autorul, care a plecat după atrocitatea comisă. Anchetatorii au obţinut ulterior mandat de percheziţie pentru a intra în locuinţa suspectului de crimă, vecin și văr cu victimele. Tatăl suspectului le-a deschis anchetatorilor uşa, în timp ce suspectul s-a refugiat în pod.

„A avut loc o negociere, cei de la acţiuni speciale au un om pregătit pentru astfel de situaţii şi negocierile au fost şi s-au terminat lucrurile fără acte victime. În faţa negociatorului a cedat, a înţeles probabil” a declarat procurorul Adrian Radu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. În ceea ce priveşte recunoaşterea parţială a faptelor, procurorii au explicat că inculpatul nu a recunoscut fapta în întregime. El a admis că i-a lovit cu cuţitul pe cei doi soţi, nu şi agresiunea cu toporul.

În ceea ce priveşte mobilul crimei, procurorii au stabilit că exista o stare conflictuală mai veche între bărbatul care i-a ucis pe cei doi soţi şi pompierul ucis. La Judecătoria Zărneşti se afla un proces civil în care cei doi se judecau pe tema graniţei dintre curţile celor doi veri, iar în luna martie procesul are stabilit termen.  Anterior, Poliţia a primit alte trei sesizări în care suspectul îi reclama pe fratele şi pe tatăl bărbatului decedat pentru violare de domiciliu, tulburare de posesie şi distrugere, cauzele fuseseră soluţionate prin clasare.
Nu există în schimb date conform cărora victimele sau familia lor să îl fi reclamat anterior pe bărbatul suspect de crimă. În schimb, în faţa procurorului inculpatul a afirmat că are istoric în ceea ce priveşte bolile psihice.  „A încercat să justifice (fapta – n.r), în acest context a fost afirmaţia”,  subliniat procurorul. Procurorii vor stabili dacă inculpatul are probleme psihice și dacă avea discernământ.

În cele din urmă, suspectul, rudă cu victimele, a fost scos în cătușe din locuință și dus în arest. Bărbatul a fost anchetat ore în șir și va rămâne în arest până la terminarea anchetei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: