Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum păstrăm fasolea verde pentru iarnă. Rețeta de conservare în saramură, la borcan

Cum păstrăm fasolea verde pentru iarnă. Rețeta de conservare în saramură, la borcan

Sezonul de recoltare este în sfârșit aici! Probabil că în această perioadă a anului aveți fasole verde până la refuz. Dacă sunteți în căutarea unui mod de a păstra recolta pentru lunile de toamnă și de iarnă, iată o rețetă perfectă fasole verde la borcan pentru iarnă, conservată în saramură!

Fasole verde la borcan pentru iarnă – Ingrediente

  • 3 kg de fasole verde, păstăi
  • 30 gr de sare neiodată
  • 3 litri de apă
  • lujeri de mărar pentru aromă (opțional).

Fasole verde la borcan pentru iarnă – Mod de preparare

Pentru ca rețeta să iasă perfect trebuie să folosiți sare neiodată, pentru murături. Se aleg păstăi de fasole verde din cele mai crude. Acestea se conservă mai rapid și se vor menține fragede pe tot parcursul păstrării conservelor.

În primul rând rupeți vârfurile ascuțite ale păstăilor de fasole. Se spală bine păstăile de fasole în 2-3 ape reci, apoi pune o oală cu 5 litri de apă pe flacăra de la aragaz sau pe plita electrică.

Apa se lasă până atinge punctul de fierbere. Atunci se adaugă sarea.

De acum, amestecă intens până când sarea se topește, apoi adaugă păstăile de fasole verde. Ideal este să adaugi toate păstăile odată și nu în mai multe etape. Astfel se vor opări în același timp, iar saramura nu se va închide la culoare.

Lasă păstăile de fasole să se opărească pentru maxim 15 minute, însă depinde și de cât de fragede sunt. Verifică pe parcurs dacă sunt pătrunse. Nu trebuie opărite în exces. Trebuie să rămână ușor crocante pentru că se vor mai înmuia în timp ce se răcesc în borcane.

Cu o spumieră, vei transfera păstăile de fasole într-o sită, la scurs, relatează catine.ro

Cum pui fasole verde la borcan pentru iarnă

„Scurge printr-o sită deasă și saramura, să rămână limpede. Lasă păstăile de fasole să se tempereze câteva minute. Pune-le în borcanele sterilizate și îndeasă-le bine să încapă cât mai multe

Așază imediat o pătură peste borcane. Lasă-le să se răcească lent pentru o conservare perfectă.

Poți adăuga și lujeri de mărar cu flori peste fasole verde la borcan pentru iarnă, înainte de a turna saramura. Aceștia vor da savoare păstăilor conservate.

În speranța că îți va fi utilă rețeta de conservare a păstăilor de fasole verde, îți dorim spor la preparat și poftă bună mai târziu, la savurat!”, potrivit aceleași surse.

 

Sursa foto: numstheword.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: