Redactia.ro
Home » Știri » Cum pot face românii școala de șoferi gratis. Anunțul este oficial și prevede această categorie de persoane

Cum pot face românii școala de șoferi gratis. Anunțul este oficial și prevede această categorie de persoane

Școala de șoferi gratis

Veste bună pentru tinerii din medii defavorizate, căci acum acești pot face școala de șoferi gratis, datorită unei inițiative a Fundației pentru Comunitate.

Școala de șoferi gratis. Cine se încadrează

Poți face școala de șoferi pentru categoriile B, C sau D conplet gratuit, dacă ai între 17 și 25 de ani și provii dintr-un mediu defavorizat, care nu ți-ar permite să plătești singur. Toate cheltuielile vor fi decontate.

Cei care se încadrează sunt tinerii care au nevoie de permisul de conducere pentru a fi angajați, dacă acesta este obligatoriu la noul loc de muncă, sau dacă ar fi un avantaj pentru găsirea unei slujbe. Solicitările se fac până pe 23 ianuarie 2021, așa că cine vrea să se înscrie trebuie să se grăbească.

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă de Fundaţia pentru Comunitate.

Cum poți să faci școala de șoferi fără bani

Cine plătește pentru școala de șoferi? Fundația pentru Comunitate, un ONG ce se ocupă de mai multe programe de dezvoltare și ajutorare a românilor. Sunt acoperite, de asemenea, și cheltuielile pentru examenul medical.

„Mesajul nostru este foarte simplu: plătim şcoala de şoferi. Prin acest program plătim costurile şcolii de şoferi, cuprinse între 1.300 şi 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar şi alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular şi în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanţările pe care le acordăm. Pentru acordarea finanţării avem în vedere situaţia materială a solicitantului, dar şi modul în care acesta reuşeşte să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a declarat, pentru Agerpres, Andras Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: