Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți accesa un credit bancar pentru studii în 2021 dacă ești student

Cum poți accesa un credit bancar pentru studii în 2021 dacă ești student

Posibilitățile finaciare sunt reduse pentru mulți studenți români. Bugetul de la părinți este unul limitat, iar orarul de la facultate este mult prea încărcat pentru a-ți permite să ai un job. Și, chiar dacă ai avea timp pentru un job, cu siguranță te gândești că este imposibil să îți faci un credit bancar pentru a-ți asigura anumite nevoi. Însă, iată că ai posibilitatea să accesezi un cont bancar , doar că trebuie să îndeplinești anumite condiții. 

 

Cum poți accesa un credit bancar pentru studii în 2021 dacă ești student

Creditele pentru studenți nu sunt cele mai răspândite în ceea ce privește ofertele băncilor. Totuși, există și anumite criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să accesezi un credit bancar ca student pentru studii.

Ce trebuie să cunoști înainte de a contracta un credit? În primul rând, ar trebui să cunoști băncile care oferă astfel de credite. Un alt element important pentru a accesa un credit bancar ca student este să cunoști pentru ce poți utiliza creditul respectiv. Pe de altă parte, este important să cunoști caracteristicile și condițiile de acordare ale acestor tipuri de credite (moneda, perioada de creditare, tipul dobânzii, tipul ratelor, suma maximă pe care o poți accesa, dar și garanțiile percepute). Mai mult, pentru acest proces trebuie să ai în vedere și documentele necesare, dar și condițiile de eligibilitate.

Dacă ai luat la cunoștință toate cele de mai sus, decizia este una mult mai simplă.

Lista băncilor care oferă astfel de produse de creditare pentru studenți:

  1. BRD – Credit pentru Studii (RON, EUR, USD), Creditul 10 (RON), Creditul Work & Travel (EUR,USD)
  2. CEC – Credit pentru Studii Postuniversitare (RON)
  3. Banca Transilvania – Credit pentru Studii (RON, EUR)
  4. Banca Comerciala Feroviara – Creditul Primus Student (RON)

BRD – Creditul de Studii

Valoarea maximă a creditului de la BCR este suma de 15.000 de euro, fara garantii, pe o perioada de pana la 10 ani sau 100.000 euro, cu garantie imobiliara, pe o perioada de 20 de ani.  Perioada de grație, în cazul acestui credit, poate fi parțială, de până la 6 luni, in cazul creditului fără ipotecă imobiliară, sau până la 12 luni, în cazul creditului cu ipotecă imobiliară.

BRD – Creditul 10

Valoarea maximă a acestui credit, care poate fi obținută, este de până la 12.000 de lei, fără garanții, pe maxim 10 ani. Perioada de grație este de până la 12 luni. Creditul 10 de la BRD finanțează cheltuielile studențești cu până la 100%.

Singura garanție solicitată în cazul acestui credit bancar pentru studenți este ipoteca imobiliară asupra conturilor deschise la BRD, scrie finzoom.ro.

BRD- Creditul Work& Travel

Acest credit este dedicat susținerii cheltuielilor în cazul participării în cadrul programului Work&travel. Studenții care au între 18 și 29 de ani și sunt înscriși în programul de Work&travel din SUA sau Europa, pot obține finanțare fără garanții până la 3.000 de euro, care asigură cheltuielile aferente participării în acest program, și anume taxa de program către compania parteneră BRD, taxele aferente obținerii vizei, în cazul în care este nevoie, costul transportului și alte costuri, dar care să nu depășească limita de 20% din valoarea creditului.

CEC – Credite pentru studii postuniversitare

Acest tip de credit oferit de CEC asigură achitarea contravalorii taxelor pentru studii postuniversitare.

Se pot obține maxim 65.000 lei pe 7 ani de persoanele fizice, absolvenți ai unei forme de îănvățământ superior acceptați la o universitate acreditată din țară sau străinătate pentru efectuarea de studii postuniversitare. Însă, acest credit se acordă studenților care au o vechime la locul de muncă de minim 3 ani și care își încasează salariul în contul deschis la CEC Bank.

Banca Comerciala Feroviara – Creditul Primus Student

În cadrul acestui tip de credit, se acordă maxim 5.000 de euro pentru plata taxelor de studii.

Banca Transilvania – Creditul de studii Gaudeamus

Pentru a beneficia de acest tip de credit bancar, un student terbuie să fie înscris într-un program educațional de stat sau privat, indiferent de frecvență. Valoarea maximă finanțată este de maxim 150.000 de euro pe o perioadă de 20 de ani și de maxim 20.000 de euro pentru o perioadă de maxim 10 ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: