Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți cultiva diferite plante fără a săpa pământul. Trebuie să urmezi câțiva pași simpli

Cum poți cultiva diferite plante fără a săpa pământul. Trebuie să urmezi câțiva pași simpli

Ce poți cultiva în grădina ta în luna martie? Trucurile grădinarilor pentru o recoltă bogată

Cei care locuiesc la casă doresc ca primăvara să se bucure de pomii fructiferi înfloriți și de plantele pe care le au în curte, însă plantarea și îngrijirea acestora poate fi dificilă. Iată cum puteți cultiva plante fără a săpa pământul!

Cum poți cultiva diferite plante fără a săpa pământul

O tânără a dezvăluit o modalitate inedită pe care familia sa o folosește pentru a planta diferite culturi fără a săpa pământul. Ea a explicat pas cu pas care sunt etapele pe care trebuie să le urmeze cei care doresc să încerce această modalitate.

Pentru a cultiva plante fără să săpăm pământul, putem alege să punem un strat de ziare sau cartoane pe iarba proaspăt cosită sau direct pe pământ, dacă nu ne îngrijorează toxicitatea tușului sau cartonului. Această metodă poate fi utilă în special pentru a elimina buruienile mai rezistente.

Putem acoperi suprafața cu un strat gros de 5-10 cm de gunoi de grajd, compost sau compost de ciuperci. Acest pas este crucial pentru succesul tehnicii de cultivare fără săpat pământul.

Se aplică un strat de 5-10 cm de material organic, cum ar fi tocătură de crengi, paie, frunze sau iarbă. Este foarte important de știut că pământul nu trebuie să fie niciodată descoperit.

Buruienile apărute vor fi mai puține și vor avea rădăcini mai slabe

Ulterior, vom săpa o groapă până la nivelul pământului și vom planta răsadurile. Acest pas este necesar dacă dorim să trecem peste stratul de ziar sau carton. În cazul în care alegem să semănăm semințe, acestea trebuie așezate pe stratul de pământ, dar nu vom adăuga tocătura sau paiele înapoi până când nu au răsărit plantele. În cazul plantării usturoiului, cepei și cartofilor, vom îndepărta tocătura sau paiele și le vom arunca la gunoi.

Datorită tehnicii fără săpat, buruienile vor crește mult mai puțin și vor avea rădăcini mai slabe. Astfel, nu va mai fi nevoie să irigăm culturile de afară și putem reduce irigarea în solar cu până la 50-60%.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: