Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți obține un credit ipotecar mai ușor. Secretul pe care toți românii ar trebui să îl știe

Cum poți obține un credit ipotecar mai ușor. Secretul pe care toți românii ar trebui să îl știe

Pentru mulți români, achiziționarea unei locuințe reprezintă un pas major și adesea presupune contractarea unui credit ipotecar. Procesul de obținere a unui astfel de credit poate fi complicat și stresant, mai ales când vine vorba de gestionarea altor obligații financiare existente, cum ar fi cardurile de credit.

În acest articol, vom explora modul în care cardurile de credit influențează eligibilitatea pentru creditele ipotecare și vom oferi sfaturi utile pentru navigarea acestui proces.

Cum să obții un credit ipotecar mai ușor

Românii care doresc să cumpere o locuință adesea apelează la bănci pentru credite ipotecare abia după ce au găsit casa dorită, fiind în competiție cu alți potențiali cumpărători. Această abordare contracronometru poate adăuga presiune suplimentară, mai ales dacă apar obstacole financiare neașteptate. Unul dintre aceste obstacole poate fi chiar cardul de credit.

Un aspect esențial de luat în considerare este faptul că băncile includ cardurile de credit și rata aferentă acestora în calculele pentru un credit ipotecar, indiferent dacă cardul a fost utilizat sau nu. Aceasta înseamnă că limita disponibilă pe cardul de credit poate afecta capacitatea de a obține suma necesară pentru achiziționarea imobilului.

Pentru a înțelege mai bine, să luăm exemplul unui solicitant cu un salariu de 7000 de lei și o limită disponibilă de 20.000 de lei pe cardul de credit. Acest solicitant dorește să obțină un credit ipotecar de 415.000 de lei. Conform calculelor băncii, prezența cardului de credit face imposibilă obținerea creditului ipotecar dorit. Soluția oferită de bancă este închiderea cardului de credit pentru a putea accesa întreaga sumă necesară.

Ce să faci cu cardul de credit

Închiderea cardului de credit poate părea o soluție simplă, dar în practică, acest proces durează de obicei minimum 30 de zile, perioadă în care dosarul pentru creditul ipotecar rămâne în așteptare. Această întârziere poate fi problematică, mai ales dacă solicitantul a plătit deja un avans pentru rezervarea imobilului și este presat de timp pentru a finaliza achiziția.

O alternativă la închiderea cardului de credit este diminuarea limitei acestuia. Procesul de reducere a limitei durează în general doar 3 zile, fiind o soluție mai rapidă care poate debloca situația fără a compromite planurile de achiziție a imobilului. Totuși, și această opțiune trebuie discutată și coordonată atent cu banca pentru a asigura eligibilitatea pentru creditul ipotecar.

În acest context complicat, serviciile unui broker de credite pot fi extrem de utile. AVBS Credit, fondată în 2007 de Valentin Anghel, colaborează cu peste 35 de bănci și IFN-uri din România și oferă servicii gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. Brokerii de credite pot oferi consiliere specializată și pot ajuta la identificarea celor mai bune soluții financiare adaptate fiecărui client.

„Ce vei putea însă să faci, astfel încât lucrurile să se rezolve rapid? Vei putea diminua limita cardului – în cazul prezentat, dacă se va diminua limita cardului de la suma de 20.000 lei la 500 de lei, banca va opera solicitarea ta, de regulă, în maximum 3 zile și astfel vei putea obține rapid aprobarea creditului ipotecar.

Acest lucru se întâmplă pentru că băncile țin cont de o rată aferentă cardului de credit de 5% sau 3% din limita sumei aprobate. În cazul prezentat, ar însemna că s-ar lua în calcul o rată aferentă cardului de 1000 lei sau de 600 lei – indiferent dacă au fost retrași toți banii de pe card, au fost retrași doar o parte din bani sau nu a fost utilizat deloc cardul”, a declarat Valentin Anghel, AVBS Broker de Credite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: