Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți reduce tensiunea arterială crescută în doar câteva minute. Trucurile pe care oricine trebuie să le știe

Cum poți reduce tensiunea arterială crescută în doar câteva minute. Trucurile pe care oricine trebuie să le știe

hipertensiune arteriala

Aproape jumătate din populația adultă este afectată de hipertensiune arterială, o afecțiune periculoasă care necesită îngrijire pe termen lung. Cu toate acestea, există mai multe modalități prin care tensiunea arterială poate fi redusă temporar în doar câteva minute. Mai jos se regăsește un top al acestor metode eficiente.

Cum poți reduce tensiunea arterială crescută în doar câteva minute

Iată câteva sugestii pentru a reduce tensiunea arterială temporar în doar câteva minute:

  • Fă o baie caldă sau un duș. Petrece cel puțin 15 minute sub apa caldă și bucură-te de senzația de relaxare. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii musculare.
  • Încearcă un exercițiu de respirație. Respiră adânc, apoi ține respirația timp de aproximativ două secunde și expiră încet. Repetă acest exercițiu de câteva ori și lasă-te cuprins de starea de calm și relaxare.
  • Relaxarea este cheia. Stresul poate fi un factor major în creșterea tensiunii arteriale, așa că fă tot ce poți pentru a te relaxa. Acest lucru poate însemna să stai într-o cameră liniștită pentru câteva momente, să faci câteva exerciții de întindere, să citești o carte bună sau să meditezi. Găsește o activitate care te face să te simți bine și te ajută să te relaxezi și practic-o atunci când simți că tensiunea arterială îți crește,

Simptomele tensiunii arteriale crescute

Hipertensiunea arterială este o afecțiune în care nivelul tensiunii arteriale este ridicat, ceea ce poate pune o presiune crescută asupra vaselor de sânge și asupra inimii. De multe ori, hipertensiunea arterială este o afecțiune tăcută, fără simptome evidente, dar poate avea consecințe grave asupra sănătății în timp.

  • Cu toate acestea, în unele cazuri, hipertensiunea arterială poate fi asociată cu simptome precum:
  • Durere de cap: Poate fi o durere surdă sau o senzație de presiune în partea din spate a capului.
  • Ameteli sau confuzie: Poate fi dificil să te concentrezi sau să-ți păstrezi echilibrul în timpul unui episod de hipertensiune arterială.
  • Tulburări de vedere: Poți experimenta vederea încețoșată, cu pete sau o senzație de întuneric în jurul marginilor ochilor.
  • Sforăit: Hipertensiunea arterială poate provoca respirația întreruptă sau sforăitul în timpul somnului.

În cazul în care aceste simptome sunt prezente, este important să consulți un medic pentru a evalua starea ta de sănătate și a stabili un plan de tratament adecvat. În cele mai multe cazuri, hipertensiunea arterială poate fi tratată și controlată cu modificări ale stilului de viață și/sau medicamente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: