Redactia.ro
Home » Știri » Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb
Pentru mulți dintre americani, activitatea lor secundară este casa lor. Închirierea locuinței pe site-uri precum Airbnb poate fi o modalitate excelentă de a face niște bani în plus folosind un bun existent: casa ta. Acum, și românii au început să își închirieze casa pe Airbnb. Cum poți face acest lucru?

Cuprins:

Casa ta sau doar o parte din ea poate deveni o afacere profitabilă

Gazdele Airbnb câștigă, în medie, aproximativ 924 de dolari pe lună, potrivit cercetărilor efectuate de creditorul cu dobândă redusă Earnest, scrie CNBC. Desigur, acest venit poate varia dramatic în funcție de locul în care vă aflați, de frecvența cu care vă închiriați locuința, de calitatea casei și de serviciile pe care le oferiți.
A fi o gazdă de succes înseamnă mai mult decât a scrie o listă inteligentă pe Airbnb sau a cumpăra o nouă cuvertură de pat. Este nevoie de ceva muncă și trebuie să luați în considerare unele costuri de pornire. „Există un mod corect de a face acest lucru”, a declarat Dan Weber, fondatorul Airbnb Hell, pentru CNBC Make It.

Cum devii o gazdă de succes pe Airbnb

Iată un ghid rapid despre cum să începeți să vă închiriați locuința pentru a vă maximiza cu adevărat potențialul de câștig.

1. Vedeți dacă există cerere în zona voastră

Înainte de a începe să vă aranjați spațiul de închiriat, va trebui să faceți o mică cercetare privind cererea din zona dvs. Dacă locuința dvs. nu este situată într-un hotspot Airbnb, s-ar putea să aveți o priblemă de la bun început. „Multe gazde aspirante nu înțeleg că potențialul de câștig al proprietății lor este determinat în mare măsură de locația lor și de cererea existentă pentru călătorii Airbnb”, spune Symon He, coproprietar al LearnAirbnb, pentru CNBC Make It.
În continuare, verificați de două ori dacă închirierea dvs. poate funcționa legal. Dedicați ceva timp pentru a afla dacă este legal să găzduiți în zona dvs. și ce cerințe trebuie să îndepliniți. De exemplu, unele gazde vor descoperi că trebuie să facă un drum până la primărie pentru a completa niște acte. „De multe ori, primăria trebuie să fie informată că vă închiriați spațiul”, spune Weber.
Și, deși s-ar putea să puteți întâmpina oaspeții fără a face acest pas, v-ar putea salva dureri de cap mai târziu. De asemenea, nu uitați să verificați și regulile și regulamentele aplicate de asociațiile de proprietari, consiliile de condominiu și proprietarii de locuințe.
În cele din urmă, deși este gratuit să vă listați casa pe site-uri precum Airbnb, este important să țineți cont de faptul că site-ul de listare va lua o mică parte din taxa de rezervare. Airbnb, de exemplu, percepe în general de la gazde o taxă fixă de 3% pentru fiecare rezervare. Va trebui să țineți cont de acest lucru în costurile dvs. curente de întreținere și operare.

2. Aranjați-vă locuința

Chiar dacă locuința dvs. este perfectă pentru dvs., s-ar putea să nu fie pentru oaspeți. O oarecare redecorare este de obicei în ordine. Pentru cele mai bune rezultate, experții recomandă să porniți mai întâi de la o tablă curată și apoi să mobilați spațiul. „Eliberați-l de dezordine”, spune Fletcher.
Chiar dacă doar închiriați o cameră de oaspeți, probabil că va trebui să investiți într-un nou cadru de pat și o saltea. „Trebuie să vă dați seama că totul ar trebui să fie mobilat și ar trebui să fie destul de nou, pentru că sunteți în competiție cu alte gazde Airbnb”, spune Weber. El estimează costul la aproximativ 1.500 de dolari pentru fiecare dormitor, plus încă 2.000-3.000 de dolari pentru restul casei și zonele comune, ceea ce este la egalitate cu estimările altor experți.

3. Faceți niște fotografii superbe

Fotografiile de înaltă calitate ale spațiului dvs. reprezintă o altă modalitate „de a vă pregăti pentru succes”, spune Danny Rusteen, fondator al OptimizeMyAirbnb.com și fost angajat al Airbnb. „Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți ca gazdă este să obțineți fotografii profesionale. Oamenii sunt foarte vizuali”.
Merită să investești într-un fotograf profesionist dacă vrei cu adevărat să faci bani serioși din închirierea ta. Așteptați-vă să cheltuiți între 100 și 200 de dolari, în medie, pentru o ședință foto cuprinzătoare a casei dvs. Căutați un fotograf profesionist care are experiență în domeniul fotografiei imobiliare, mai degrabă decât în cel al portretelor.
Dacă paginile albe locale nu vă oferă niciun indiciu, puteți găsi de fapt fotografi pentru acest lucru prin programul profesional Google Street View.
De asemenea, este important ca fotografiile să evidențieze aspecte unice despre spațiul dvs., cum ar fi decorul ciudat sau dotările neobișnuite. În emisiunea „Cash Pad” de la CNBC, aceasta a inclus un corp de iluminat făcut dintr-un caiac. „Trebuie să puneți în valoare ceea ce aveți de oferit”, spune Fletcher. „Singurul mod în care oaspeții vor vedea proprietatea dvs. este mai întâi digital. Așa că asta înseamnă că fotografiile tale trebuie să fie perfecte.”

4. Scrieți o listă descriptivă

Înainte de a vă redacta lista, gândiți-vă la tipul de oaspete care va aprecia cel mai mult spațiul dumneavoastră. De exemplu, dacă locuiți într-un apartament de la etajul cinci din Brooklyn, probabil că nu ar trebui să vă vindeți pentru pensionari.
Pentru cele mai bune rezultate, titlul anunțului dvs. de pe Airbnb sau de pe alte site-uri de închirieri ar trebui să atragă atenția și să fie descriptiv, scrie He. Descrierea dvs. ar trebui să fie ușor de parcurs și să conțină detalii relevante și specifice, cum ar fi „un televizor Sony HDTV de 55 de inci cu Netflix, Hulu și Amazon Prime gratuite”.

5. Investește într-o experiență bună de check-in

Prima impresie chiar contează. Iar dacă oaspeții dvs. trebuie să petreacă o oră încercând să intre în locuința dvs. pentru că nu vă funcționează încuietoarea, recenzia nu va fi prea plăcută.
Procesul de check-in începe, de fapt, înainte ca oaspetele dvs. să ajungă chiar la ușa dvs. din față. După ce aceștia fac rezervarea, asigurați-vă că le furnizați informații de contact în caz de urgență și instrucțiuni specifice cu privire la cele mai bune modalități de a ajunge la casa dvs. de la aeroport, gară și stația de autobuz sau de metrou locală. „Dacă nu locuiți într-o zonă directă, asigurați-vă că indicațiile dvs. sunt solide ca piatra”, spune Rusteen, adăugând că ar trebui să cereți unui prieten să testeze aceste instrucțiuni.
Când vine vorba de a intra în casa dvs., Rusteen sugerează să cumpărați și să configurați un sistem digital de intrare fără cheie pentru a facilita accesul oaspeților de la distanță la locuința dvs. Dacă nu puteți investi într-o încuietoare digitală, aveți o cutie de blocare a cheilor portabilă și ușor de utilizat lângă intrare și furnizați codul cu instrucțiuni foarte clare. Planificați să distribuiți câte o cheie pentru fiecare oaspete și nu puneți adresa dvs. pe chei în cazul în care acestea se pierd.

6. Facilități de calitate

Dacă doriți acea recenzie de 5 stele, nu vă zgârciți la facilități. Cel puțin, aveți nevoie de un WiFi excelent și, în funcție de mărimea apartamentului, de un extensor de rețea WiFi. „Testați WiFi-ul în toate părțile casei dvs.”, spune Rusteen. Și asigurați-vă că numele rețelei și parola sunt afișate clar pentru oaspeți. Un SmartTV este, de asemenea, un pariu bun, împreună cu instrucțiuni clare privind modul de utilizare a acestuia.
Când vine vorba de lenjerie de pat și prosoape, optați pentru lenjerii care depășesc elementele de bază. Luați un prosop, de exemplu. Oaspeții vor face probabil duș aproape în fiecare zi în care se află în casa dvs., așa că este ceva ce vor folosi foarte mult. „Vă sugerez să luați cele mai frumoase, mai pufoase și mai plăcute prosoape pe care vi le puteți permite”, spune Rusteen.
De asemenea, ar trebui să planificați să stocați câteva articole de toaletă, cum ar fi șamponul și săpunul, precum și produse de bază din cămară, cum ar fi sarea, piperul și condimentele.

7. Asigurați-vă că aveți o casă curată ca lacrima

O plângere comună în rândul oaspeților este curățenia, spune Rusteen. Asta pentru că ideea ta de super curat s-ar putea să nu se potrivească cu așteptările oaspeților tăi. „Definiția oamenilor pentru „curat” pe planeta Pământ variază foarte mult”, spune Rusteen. Fiți prudent și mergeți întotdeauna mai departe cu standardele de curățenie. Și, în timp ce puteți curăța cu siguranță spațiul chiar dumneavoastră, mai ales dacă îl închiriați doar sporadic, acest lucru poate fi consumator de timp.

8. Protejați-vă investiția

Pentru fiecare poveste de succes, există povești de groază despre oaspeți groaznici, mobilier spart și ciocniri cu forțele de ordine locale. O gazdă s-a plâns recent de niște vacanțieri de primăvară care au distrus un apartament din Destin, Florida, după ce „au petrecut ca niște rockstars timp de o săptămână”.
Pentru a vă proteja investiția, asigurați-vă că asigurarea dvs. acoperă noua dvs. aventură. Companiile mari, cum ar fi Airbnb, Homeaway și Vrbo, oferă o asigurare de răspundere civilă automată pentru fiecare gazdă, care acoperă până la 1 milion de dolari, dar există restricții și poate fi o provocare să depui cereri de despăgubire.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: