Redactia.ro
Home » Știri » Cum reacționăm dacă se întrerupe curentul electric pentru mai multe zile. Ce putem face

Cum reacționăm dacă se întrerupe curentul electric pentru mai multe zile. Ce putem face

Cum reacționăm dacă se întrerupe curentul electric pentru mai multe zile

Cum reacționăm dacă se întrerupe curentul electric pentru mai multe zile. În urmă cu câteva zile, Ministrul Apărării din Austria a avertizat populația în legătură cu un o pană de curent care ar putea dura mai multe zile. După această declarație, oamenii și-au făcut griji că totul va deveni real, dar ulterior s-a dovedit că mesajul Klaudiei Tanner ar fi mai degrabă un mesaj care a făcut parte dintr-o campanie menită să prevină o astfel de situație. Cu toate astea, în cazul în care ar exista o asemenea situație, ar fi bine să știi cum să reacționezi și ce trebuie să faci.

Cum reacționăm dacă se întrerupe curentul electric pentru mai multe zile. Ce putem face

Cum reacționăm dacă se întrerupe curentul electric pentru mai multe zile. Curentul electric este fără doar și poate o resursă necesară în viața de zi cu zi, iar o pană de curent ar avea urmări dezastruoase asupra locuitorilor din întreaga lume. Au mai existat momente în care curentul electric s-a oprit pentru câteva momente, dar acesta a revenit înainte ca lumea să se panicheze. Ei bine, în cazul în care electricitatea ar pica pentru câteva zile, atunci ar deveni o problemă majoră. Așadar, lumea trebuie să fie pregătită în fața unei probleme de genul acesta. Ministru Apărării din Austria a anunțat în urmă cu câteva zile că s-ar putea produce o pană de curent în Europa care ar putea dura câteva zile. Oamenii s-au panicat, dar ulterior s-a dovedit că mesajul Klaudiei Tanner făcea parte dintr-o campanie menită să prevină o astfel de situație.

Specialiștii susțin că în cazul unei astfel de situații, în România, ar trebui să existe cel puțin două spitale în fiecare județ care să poată funcționa cu autonomie totală. Înainte de avertismentul lansat de Guvernul Austriei, analiștii băncii Goldamn Sachs Group Inc avertizau, la jumătatea lunii septembrie 2021, că ar putea exista un „blackout” chiar în această iarnă. „Piețele energetice în creștere din Europa ne expun riscului întreruperilor de curent, în această iarnă, mai ales dacă vremea foarte rece va agrava situația, diminuând stocurile de gaze naturale deja foarte scăzute, din regiune”, scria publicația economică Bloomberg. Această previziune s-a făcut pornind de la situația critică a rezervelor energetice de la începutul lunii septembrie, care au agravat situația creată de revenirea rapidă de după prima parte a pandemiei de coronavirus.

Ce trebuie să faci într-o cazul unui Blackout

Autoritățile din Austria le-au oferit oamenilor o listă de măsuri de supraviețuire, în caz de o pană de curent europeană. Potrivit acestora, re recomandă procurarea unui aparat de radio cu baterii, deși este greu de înțeles cum ar putea emite posturile de radio. De asemenea, se recomandă umplerea rezervorului mașinii cu benzină sau motorină, iar oamenii sunt sfătuiți să-și cumpere lanterne și baterii și să își cumpere mâncare.

Lista mai cuprinde achiziționarea de lumânări, extinctoare și sisteme de atenționare privind concentrația de monoxid de carbon, apă și alimente durabile. Guvernul îi sfătuiește pe cetățeni să-și facă rezerve de bani cash, pentru că bancomantele nu vor mai funcționa în tot acest timp. Aceste sfaturi sunt publicate și pe site-ul Armatei Austriei, fiind valabile și pentru cetățenii tuturor statelor europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: