Redactia.ro
Home » Monden » Cum s-a apărat Cristi Borcea după ce a fost prins de radar cu 103 km/h? ”Poate nu am fost eu?!”

Cum s-a apărat Cristi Borcea după ce a fost prins de radar cu 103 km/h? ”Poate nu am fost eu?!”

Cristi Borcea a stârnit controverse cu declarațiile sale de la tribunal după ce a încercat să convingă jucătorii că polițiștii i-au ridicat permisul de conducere pe nedrept după ce a fost prins circulând cu 103 km/h în București.

Cum s-a apărat Cristi Borcea

Cristi Borcea a pierdut procesul cu Poliția Capitalei, Brigada rutieră, după ce a fost surprins circulând cu o vitez-record de 103 km/h în București. Mai mult, Borcea a susținut la un moment dat că nu el a fost în imaginile surprinse de radar, cu toate că inițial recunoscuse că a greșit și că va suporta consecințele.

Omul de afaceri s-a lăsat prins cu greu de radare pe data de 6 iunie 20202, pe raza sectorului 2. Patronul de la Dinamo s-a ales cu permisul suspendat pe o perioadă de 3 luni și cu o amendă de 1.305 lei. Suma nu a fost o problemă pentru afacerist, însă perspectiva că va trebui să dea din nou examen pentru a-și recăpăta mai devreme permisul l-a determinat pe Borcea să dea în judecată poliția.

”Am greșit, am plătit. O să mă documentez pentru obținerea permisului, legal, după o lună. O să urmez toți pașii legal, e normal”, a comentat Borcea la vremea respectivă.

Aflat în fața judecătorilor, Cristi Borcea a folosit argumente care mai de care mai diverse, unele fiind în contradictoriu. De exemplu, avocatu omului de afaceri a spus că ”viteza a fost înregistrată eronat din cauza amplasării defectuoase a radarului” și că nu el ar fi circulat cu acea viteză ci probabil un alt șofer cu care a fost confunat. Mai mult, omul de afaceri a mai cerut o dovadă că polițistul avea atestat de operator radar și că aparatul era verificat metrologic. După vizionarea înregistrării în sala de tribunal, ultimul argument al afaceristului a fost că aceasta are mai puțin de 5 secunde și că nu apare nicăieri în planșa care i-a fost prezentată limitarea de viteză din zona respectivă.

Borcea a pierdut, dar a făcut apel

Omul de afaceri nu s-a lăsat intimidat, nici după ce judecătorii i-au respins toate arguentele și chiar dacă au considerat că sancțiunea este una corectă.

”Instanța constată că sancțiunile au fost aplicate cu respectarea prevederilor legale, fiind totdată proporționale cu gravitatea faptei și cu periculozitatea contravenientului, având în vedere că petentul a circulat cu o viteză mare în localitate, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și pietoni”, se arată în decizia judecătorilor.

Însă, afaceristul a făcut apel la decizia judecătorilor, urmând ca acesta să aibă loc chiar în prima parte a acestui an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: