Redactia.ro
Home » Știri » Cum să câștigi la loto. Algoritmul lui Stefan Mandel, românul inteligent care a luat de 14 ori premiul cel mare

Cum să câștigi la loto. Algoritmul lui Stefan Mandel, românul inteligent care a luat de 14 ori premiul cel mare

Cum să câștigi la loto. Algoritmul lui Stefan Mandel, românul inteligent care a luat de 14 ori premiul cel mare

Cum să câștigi la loto și cine este Stefan Mandel, românul inteligent care a luat de 14 ori premiul cel mare. Cum a reușit el să facă asta cu ajutorul unui algoritm după ce a petrecut mai mult de 10 ani cercetând teorii matematice.

Cum să câștigi la loto. Algoritmul lui Stefan Mandel, românul inteligent care a luat de 14 ori premiul cel mare

Şansele unei persoane de a câştiga la loto sunt de una la 14 milioane. Matematicianul Stefan Mandel a creat o formulă „aproape perfectă” și a luat de 14 ori marele premiu, încasând peste 30 de milioane de dolari. În prezent, Mandel are 88 de ani și ar trăi în Vanuatu, stat insular din Pacificul de Sud.

Stefan Mandel s-a născut în România comunistă. Faptul că era evreu nu a ușurat lucrurile, iar sărăcia a fost o problemă pentru familia lui. Ulterior, devenit economist și matematician, deci priceput la numere, a început să lucreze la cea mai bună formulă matematică pentru a lua premiul cel mare la loto.

Când încă era în România, a reușit să câștige premiul al doilea la loto după ce a cumpărat un număr imens de bilete, împreună cu mai mulți oameni. Mandel a câștigat atunci aproape 80.000 de lei, salariul lui pe 18 ani, potrivit acestuia.

„Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, declara Mandel într-un interviu pentru revista Night & Day, dat în anul 1992.

În 1966, el a plecat din România cu familia, cu gândul să dea lovitura la loteriile din străinătate. În 1980, s-a mutat în Australia și și-a luat cetățenia.

În total, el a petrecut mai mult de 10 ani cercetând teorii matematice înainte de a câștiga pentru prima dată marele premiu, iar la final a creat un algoritm de alegere a numerelor, bazat pe o metodă pe care a numit-o condensare combinatorică.

„După ani buni de cercetare, Mandel a ajuns la un algoritm de condensare combinatorică, despre care spunea că poate identifica cu precizie cinci din cele șase numere câștigătoare la o extragere loto, prin reducerea numărului combinaţiilor posibile de la câteva milioane la câteva mii”.

Mandel a calculat că pentru o loterie în care regula este de a găsi șase numere bune între 1 și 40, numărul de combinații posibile este 3.838.380. Dacă jackpot-ul este de 10 milioane de euro și biletul costă un euro, atunci jocul fiecărei combinații (și, prin urmare, neapărat cel câștigător) ar permite, în ciuda costului ridicat al investiției, să genereze automat un profit mare (în cazul citat de exemplu, 6.161.620 de euro, dacă nu se percepe impozit, fără a se lua în calcul alte venituri mai mici), conform gandul.ro.

Mandel a început să-și popularizeze ideea și a format un sindicat al jucătorilor la loto, care adunau într-un fond comun banii necesari achiziționării biletelor, așteptând ca premiul cel mare să atingă o sumă suficient de mare astfel încât acțiunea să fie una profitabilă.

Strategia lui Mandel era: cumpără cât mai multe bilete pentru a oferi cât mai multe combinații și, astfel, pune toate cotele în favoarea lui. Înconjurat de foarte mulți oameni care erau gata să cumpere și să joace bilete în toată țara pentru el, românul a reușit să câștige sume frumoase, pe care le-a împărțit în egală măsură cu diverșii săi investitori. Și nu era nimic ilegal aici. Totuși, deși acționa legal, Mandal a atras atenția oficialilor din Australia, care au emis o serie de legi pentru a-l bloca și a-l împiedica să mai joace la loto pe teritoriul australian. Mandel a fost nevoit să caute o altă țară în care să poată continua să se îmbogățească.

„Stefan Mandel a efectuat operațiunea în total de paisprezece ori, în România, Regatul Unit și Australia (ceea ce a interzis, de fapt, utilizarea tehnicii în urma câștigurilor sale)”, a relatat The Independent.

În Virginia, Statele Unite, Mandel și oamenii lui au ajuns să câștige marele premiu de 27 de milioane de dolari, însă au jucat pentru asta 5,5 milioane de bilete. Sindicatul de loto a fost verificat de toate agențiile din SUA, FBI, CIA, însă nu s-a descoperit că s-ar fi făcut ceva ilegal, potrivit mediaflux.ro.

Cei 6 paşi prin care Mandel a reuşit să păcălească loteria:

The Independent a publicat formula în 6 pași prin care matematicianul român Ștefan Mandel a reușit să câștige de 14 ori la loterie.

  1. Calculați numărul total de combinații posibile. (Pentru o loterie care necesită să alegeți șase numere de la 1 la 40, se generează 3.838.380 de combinații)
  2. Găsiți loterii în care jackpot-ul este de trei ori mai mare decât numărul de combinații posibile.
  3. Ridicați suficient numerar pentru a plăti pentru fiecare combinație. (Mandel a implicat 2.524 de investitori pentru efortul său de a câștiga loteria din Virginia)
  4. Tipăriți milioane de bilete cu fiecare combinație. (Această metodă era legală, în trecut. Acum ar trebui să cumpărați biletele de la sediul loteriei respective)
  5. Livrați biletele către dealeri autorizați de loterie.
  6. Câștigați jackpot-ul și nu uitați să vă plătiți „investitorii”. (Mandel a încasat doar 97.000 de dolari după un câștig de 1,3 milioane de dolari, în 1987)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: