Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum să îți păstrezi casa răcoroasă pe timpul verii. Soluția care te face să renunți la aparatul de aer condiționat

Cum să îți păstrezi casa răcoroasă pe timpul verii. Soluția care te face să renunți la aparatul de aer condiționat

GALERIE FOTO (2)

Vara, când temperaturile cresc, răcorirea casei devine o necesitate pentru a ne menține confortul și productivitatea. Deși aerul condiționat este o opțiune populară, există și metode alternative eficiente pentru a răci casa fără a folosi această tehnologie costisitoare și consumatoare de energie.

Factura la energie electrică poate deveni cea mai costisitoare dintre toate. Odată cu temperaturile caniculare, costurile pot crește considerabil, în special din cauza utilizării aparatelor de aer condiționat.

Cum să îți răcorești casa fără să folosești aparatul de aer condiționat

Există o mulțime de metode care te pot ajuta să îți răcorești casa foarte repede, fără să mai fii nevoit să plătești o sumă uriașă la factura de energie electrică. Specialiștii au descoperit faptul că o aerisire corectă te poate ajuta pe timpul zilei să ai parte de un aer răcoros și proaspăt, fără să mai fi tentat să apelezi la ajutorul aerului condiționat.

Menține geamurile deschise dimineața devreme și seara târziu, simultan. Astfel, aerul cald va putea ieși din încăpere, iar în același timp va intra un curent de aer rece. Trebuie să ții cont de faptul că acest proces ar trebui făcut dimineața până în ora 8-9 și seara după ora 9-10.

În același timp, este important să-ți protejezi încăperile de lumina puternică a soarelui. După ce te-ai trezit, trage obloanele, draperiile, perdelele și jaluzelele pentru a împiedica razele solare să pătrundă în camere și să provoace încălzirea acestora. Poți opta, de asemenea, pentru niște folii speciale care se lipesc pe geamuri și nu mai permit căldurii să pătrundă în casă.

Obiectele din casă care generează căldură vara

Dacă vrei să ai o casă răcoroasă pe timpul verii, este esențial să ții cont și de faptul că unele aparate sunt o sursă destul de mare de căldură. Este deja cunoscut faptul că utilizarea electrocasnicelor mari poate crește semnificativ temperatura unei încăperi. Aici intră în discuție televizorul, computerul, uscătorul de rufe, cuptorul și altele.

Dacă dorești ca temperatura dintr-o cameră să fie cât mai scăzută posibil, specialiștii recomandă să nu menții pornite și să nu utilizezi aceste aparate decât atunci când este absolut necesar. Cu alte cuvinte, în momentul în acre alegi să folosești toate obiectele amintite anterior, temperatura din casa ta va crește substanțial și va fi mult mai greu să o răcești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: