Redactia.ro
Home » Știri » Cum să reduci factura la căldură și să economisești bani frumoși

Cum să reduci factura la căldură și să economisești bani frumoși

Cum să reduci factura la căldură și să economisești bani frumoși

Iată o metodă prin care să reduci factura la căldură și să economisești bani frumoși. Oamenii de știință au descoperit o bună modalitate de reducere a facturilor la încălzire.

Cum să reduci factura la căldură și să economisești bani frumoși

Pentru cei care vor să-și reducă cheltuielile la gaze naturale, există o serie de metode care se pot aplica. Spre exemplu, în mod normal, centrala termică trebuie să funcţioneze la parametri optimi pentru a nu consuma mai mult gaz şi pentru a nu umfla, astfel, factura. Tocmai de aceea, specialiştii recomandă ca revizia ei să fie făcută anual, nu o dată la doi ani, așa cum e obligatoriu.

Este important să fim atenți și la ferestre. În SUA, de exemplu, și numai, consumul de energie în ceea ce privește ferestrele reprezintă aproximativ 4 % din consumul de energie, potrivit datelor de la Departamentul de Energie al SUA. O echipă internațională de cercetare condusă de oameni de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore (NTU Singapore) a inventat un material special care, atunci când este aplicat pe o fereastră de sticlă, se poate adapta, încălzind sau răcind încăperile.

Cum scazi factura la căldură cu sticla auto-adaptativă

Acoperirea ferestrelor funcționează prin exploatarea spectrurilor de lumină responsabile de încălzire și răcire. În timpul verii, materialul creat de specialiști suprimă căldura solară (lumina apropiată de infraroșu) și în același timp stimulează răcirea. În timpul iernii, materialul face exact opusul, suprimând pierderile de căldură și încălzind astfel încăperea.

Echipa de cercetare a efectuat teste de laborator folosind o cameră cu infraroșu pentru a vedea rezultatele în acțiune. Experimentul a arătat că sticla a permis emiterea unei cantități controlate de căldură, în diferite condiții, dovedind că stratul de acoperire reacționează la schimbarea modelelor meteorologice.

„În timp ce inovațiile care se concentrează pe răcirea radiativă au fost folosite pe pereți și acoperișuri, această funcție este nedorită în timpul iernii. Echipa noastră a demonstrat pentru prima dată că sticla poate răspunde favorabil la ambele lungimi de undă, ceea ce înseamnă că se poate auto-ajusta în mod continuu pentru a reacționa la o temperatură în schimbare, în toate anotimpurile”, a declarat dr. Long Yi de la Școala de Știință și Inginerie a Materialelor (MSE), cercetătorul principal al studiului.

Pentru a testa materialul cât mai bine, cercetătorii au efectuat teste în șapte zone climatice diferite din întreaga lume. Ei au descoperit că sticla a arătat capabilități de economisire a energiei, atât în ​​climatul cald și rece, dar și în diferite anotimpuri. De fapt, aceasta a avut o performanță globală de economisire a energiei de până la 9,5% – ceea ce echivalează cu 330.000 kWh pe an. Aceasta este energia estimată necesară pentru alimentarea anuală a zeci de gospodării din Singapore, conform RTV.

Foto: Dreamstime
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: