Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să te tunzi singur acasă fără să regreți că ai făcut asta

Cum să te tunzi singur acasă fără să regreți că ai făcut asta

Cum să te tunzi singur acasă fără să regreți că ai făcut asta

Află din acest material cum să te tunzi singur acasă. Câteva trucuri simple te vor ajuta să îți faci o frizură frumoasă, care să te avantajeze. Urmează-le ca să nu îți pară rău că ai făcut pasul!

În această perioadă, când este restricționată deplasarea de la domiciliu, multe dintre saloanele de coafură și frizerii s-au închis. De altfel, nici nu ar fi recomandat să luam contactul cu acestea, pentru că multe persoane le-au călcat pragul și ar putea fi purtători ai noului virus, atât de periculos.

Însă, chiar și după ce va trece pandemia COVID-19, am putea să apelam la tunsul acasă. Pentru că este mai economic, tu deții controlul asupra frizurii tale și poate fi chiar destul de distractiv!

Pentru femei: Cum să te tunzi singură acasă pas cu pas

Ai nevoie de doar câteva trucuri de care să ții cont dacă vrei să te tunzi singură acasă. De îndată ce ți le însușești, îți va fi extrem de simplu. Bineînțeles, la început vei face o frizură basic, ceva care să nu fie complicat și care să nu presupună riscuri. În timp, dacă simți că ai talent și curaj, poți testa și tunsori ceva mai compleze.

În primul rând, va trebui să pregătești părul. Ca să te tunzi singură, trebuie întâi să speli bine podoaba capilară cu șampon. Apoi aplică balsam și piaptănă-l bine. În acest mod, vei evita să se încurce când îl tunzi.

După ce l-ai spălat, nu usca de tot părul ci lasă-l puțin jilav. Părul nu se tunde uscat. Însă, ține cont de faptul că părul ud pare cu o idee mai lung decât atunci când e uscat, deci ai grijă cât tunzi, ca să nu ai surprize apoi!

Folosește un prosop pe umeri ca să nu împrăștii părul. Pe jos poţi să pui folie de plastic, ori un prosop sau cearceaf pe care să le scuturi şi să le speli ulterior.

Tunde din aproape în aproape. Nu te avânta să tunzi bucăţi prea mari de păr. Mergi din aproape în aproape pentru a fi sigură că nu obţii un rezultat horror. Coafezele sunt experimentate și pot tunde porțiuni mari, tu ești abia la început.

Dacă vrei să tunzi părul drept, e foarte simplu. Prinde-ți părul într-o coadă de cal și apoi taie din ea exact cât dorești.

Dacă vrei să tunzi părul în trepte, trebuie să împarți șuvițele. Prinde cât mai multe șuvițe diferite și apoi lucrază cu fiecare în parte. Tunde și din stânga și din dreapta alternativ, pentru a păstra simetria.

Pentru a-ți tunde bretonul acasă, nu ai nevoie decât de puțină răbdare. Taie puțin câte puțin, verificând în oglindă, pentru ca bretonul să nu sară prea mult deasupra sprâncenelor.

Ai grijă la forma feței! Cel mai bine este să urmezi linia pe care o ai deja obținută de la salon. Cu siguranță cine te-a tuns ți-a lăsat o formă potrivită pentru forma feței tale. La o față ovală se potrivește o tunsoare modernî chiar asimetrică. La chipul rotund de potrivește tunsoarea bob sau filat, pentru a subția fața cu ajutorul colțurilor obținute din păr. La chipurile pătrate se potrivesc tunsorile în valuri și bretonul.

Vezi în acest video mai multe sfaturi pentru a te tunde singură acasă fără să regreți

Pentru bărbați: e simplu să te tunzi acasă

Înainte de a te tunde, spală-ți bine părul și curăță-l de orice produs de styling. Lasă părul puțin jilav înainte să te tunzi singur. Folosește o oglindă de mână pentru a putea vedea și la ceafă.

Cel mai simplu îți va fi să folosești o mașină de tuns. Dacă ai părul mai lung, folosește doar pieptenele cu dimenisiuni mari ale mașinii de tuns. Ajută-te de un pieptene pentru a aranja părul pe parcursul tunsorii.

Ai grijă să poziționezi corect aparatul de tuns. Ține-l perpendicular pe suprafața care urmează să fie tunsă, cu dinții pieptenelui orientați ușor în sus. Când te tunzi singur, ai grijă să tai în sensul invers de creștere a firelor de păr.

Folosește aparatul la o treaptă mai mare, în zonele unde vrei părul mai lung. Spre ceafă și pe laterale poți folosi dimensiuni mai mici. Ține mașina de tuns mereu în mișcare, pentru a obține o tunsoare uniformă.

Nivelează tunsoarea cu ajutorul unui foarfec. În jurul urechilor, la ceafă, pe gât și perciuni, folosește foarfecele.

Urmărește acest video pentru mai multe sfaturi

Nu trebuie să te temi să te tunzi singur acasă. Sigur, la început, pentru toată lumea e mai greu, însă cu timpul vei învăța. Și ce dacă greșești? Până la urmă, este doar păr și va crește la loc! Succes!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini