Redactia.ro
Home » Stil de viață » 10 alimente care previn căderea părului

10 alimente care previn căderea părului

10 alimente care previn căderea părului

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă o mare parte a populației. Într-adevăr bărbaţii sunt mai predispuşi spre a-şi pierde podoaba capilară, însă nici femeile nu sunt ocolite de această problemă. Subţierea firului de păr şi căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul femeilor. Acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive, de la o anumită deficienţă de vitamine, până la o problemă de sănătate mai gravă. Cu toate acestea, căderea părului atât la femei cât şi la bărbaţi poate fi tratată. Totul depinde însă de cauzele care duc la această problemă.

Iată care sunt cele 10 alimente care previn căderea părului

Somon

10 alimente care previn căderea părului. Somonul este o sursă bogată de acizi grași omega 3 și proteine. Somonul are numeroase beneficii pentru sănătate în afară de susținerea sănătății părului. Acesta reduce inflamația și susține buna funcționare a creierului. Este recomandat să consumi somon sau alt pește gras oceanic cel puțin de două ori pe săptămână.

Ouă

10 alimente care previn căderea părului. Ouăle au multe proteine și nutrienți esențiali care contribuie la sănătatea părului. Printre acestea se numără și vitaminele A, D și B12. Este important să fie consumat și gălbenușul pentru a beneficia de toate acestea. Doi carotenoizi ce se găsesc în ouă, luteina și zeaxantina, joacă de asemenea un rol important în menținerea sănătății celulare, în special la nivelul ochilor, pielii și părului.

Spanac

10 alimente care previn căderea părului. Spanacul are mult magneziu, fier și folat și un tip de vitamina B. Spanacul este excelent pentru sănătatea părului. Și alte verdețuri au aceleași beneficii pentru piele și păr, fie că este de vorba de vaza kale, ștevie, urzici sau sfeclă de frunze.

Sardine

10 alimente care previn căderea părului. Sardinele conțin cantități importante de omega 3 și vitamina D. Acestea mai au un avantaj, acela că sunt foarte accesibile la pret pentru că le găsești și la conservă. Adaugă sardine în salate sau paste. Este important să le alegi pe cele conservate în apă, nu în ulei.

Dovleac

10 alimente care previn căderea părului. O jumătate de cană de dovleac are numai 83 de calorii. Conține numeroși nutrienți precum fier, betacaroten, un precursor al vitaminei A care este un antioxidant important pentru piele, dar și vitaminele C și E. Acestea protejează celulele corpului și le ajută să se repare.

Struguri

La fel ca și celelalte alimente vegetale, strugurii conțin compuși polifenolici care au proprietăți antioxidante. Aceștia au rol în a reduce degradarea celulară. Dacă mănânci o cană cu boabe de struguri pe zi poți proteja țesuturile de inflamație.

Paste 100% din grâu integral

Dacă vrei să consumi mai multe fibre, pastele din făină de grâu integrală sunt alegerea perfectă. Făina integrală are șapte grame de fibre și opt grame de proteine pentru o porție de 56 de grame.

Roșii

Roșiile conțin multă vitamina C, care susține buna funcționare a unor enzime din organism. Una dintre funcțiile acestora este formarea și menținerea colagenului – proteina care se găsește în piele.

Fasole, mazăre uscată, năut, linte

Toate acestea sunt considerate leguminoase, adică semințe uscate, comestibile, ale legumelor. Ele sunt bogate în proteine vegetale și fibre, ceea ce înseamnă că sunt sățioase și sănătoase. Ajută la păstrarea unui păr frumos și sănătos dar și la menținerea greutății normale.

Iaurt grecesc simplu

Iaurtul grecesc simplu, neîndulcit, conține multe proteine și este foarte versatil. Acesta poate fi inclus în diverse preparate, de la cele pentru micul dejun și până la sosuri și salate. Cel mai mare beneficiu al iaurtului este conținutul de probiotice. Acestea sunt bacterii benefice pentru sistemul digestiv care ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienții din alimente.

Citește și: Cu dieta fulger de trei zile îți vei subția silueta

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini