Redactia.ro
Home » Știri » Cum să-ți controlezi emoțiile atunci când mergi la o întâlnire importantă

Cum să-ți controlezi emoțiile atunci când mergi la o întâlnire importantă

Cum să-ți controlezi emoțiile atunci când mergi la o întâlnire importantă
Întotdeauna trebuie să-ți controlezi emoțiile. Abilitatea de a recunoaște, de a vă stăpâni și de a vă modela propriile emoții este abilitatea principală pentru a aprofunda intimitatea cu cei dragi, pentru a mări influența la locul de muncă și pentru a amplifica capacitatea noastră de a transforma ideile în rezultate. Succesele și eșecurile depind de această abilitate mai mult decât de oricare alta.

Controlul emoțiilor, lucrul vital pentru succes în carieră și nu numai

În primul rând: Asumă-ți emoția. Responsabilitatea emoțională este condiția prealabilă a influenței emoționale. Nu poți schimba o emoție pe care nu ți-o însușești.

Recunoaște și asumă-ți emoția

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când ește lovit de un sentiment sau de un impuls copleșitor este să accepti responsabilitatea pentru existența lui. Scenariul mental trebuie să fie: „Este vorba despre mine, nu despre asta sau despre ei”. Emoțiile vin preambalate cu atribuiri externe tacite. Deoarece un eveniment extern precede întotdeauna experiența mea de a trăi o emoție, este ușor să presupun că acel eveniment a cauzat-o. Dar atâta timp cât cred că a fost cauzată din exterior, sunt condamnat să fiu o victimă a emoțiilor mele”.
În continuare, trebuie să reflectați asupra modului în care ați conlucrat cu evenimentul inițial pentru a crea emoția prezentă. Emoțiile sunt rezultatul atât a ceea ce se întâmplă, cât și al poveștii pe care ți-o spui despre ceea ce s-a întâmplat.

Preia controlul!

Una dintre practicile puternice care ajută este să te detașezi de emoții și să preiei controlul asupra lor. A da un nume poveștii tale te poate ajuta să le vezi așa cum sunt – doar unul dintre nenumăratele moduri în care poți da sens la ceea ce se întâmplă.

Puneți întrebări pentru a ieși din poveștile negative

Odată ce ați identificat povestea, puteți prelua controlul punându-vă întrebări care să vă provoace să ieșiți din poveștile de victimă, ticălos și neajutorat. De exemplu, mă transform din victimă în actor întrebându-mă: „Ce mă prefac că nu știu despre rolul meu în această situație?”. Îl transform pe Dale din ticălos în om întrebându-mă: „De ce ar spune asta o persoană rezonabilă, rațională și decentă?” și mă transform din neajutorat în capabil întrebându-mă: „Care este lucrul corect pe care trebuie să-l fac acum pentru a mă îndrepta spre ceea ce îmi doresc cu adevărat?”.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: