Redactia.ro
Home » Știri » Cum sărbătorea Dani Oțil Paștele în copilărie. Ce gest nu se tolera în familia acestuia: „Era rușine”

Cum sărbătorea Dani Oțil Paștele în copilărie. Ce gest nu se tolera în familia acestuia: „Era rușine”

În ediția de astăzi din cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, s-au abordat subiecte emoționante despre însemnătatea sărbătorilor pascale și cum trebuie să-l cinstim pe Mântuitorul Nostru Iisus Hristos. Totodată, prezentatorul, Dani Oțil a povestit cum sărbătorea el împreună cu familia Paștele.

Dani Oțil, despre sărbătorile pascale în familie

Dacă acum, Dani Oțil are posibilitatea să plece cu soția în vacanță. Acum nu-și mai face griji și nu se complică cu pregătirile de Paște și preparatele specific, dar și curățenia generală, în copilăria lui nu avea acest lux. Mai exact, de Sfintele Sărbători Pascale, obiceiurile pe care el și familia lui le respectau cu sființenie erau:

„Nu se pleca nicăieri, iar toți cei dragi și din familie se adunau în jurul mesei.”

Mai mult decât atât, Dani Oțil a explicat că părinții lui nu refuzau niciodată să meargă în preajma Paștelui la alte rude sau prieteni apropiați, iar dacă refuzau se considera rușinos și nu se tolera pe atunci.

 Dani Oțil mergea să ia lumină de Paște

Prezentatorul de la  „Neatza cu Răzvan și Dani”, a povestit că atunci când era copilaș, părinții lui îl trimiteau să ia lumina în seara sfântă sau îl însoțeau la Biserică. Aceștia îl trimiteau și la restul slujbelor pentru a-l sluji pe Dumnezeu.

De asemenea, le-a spus telespectatorilor cu iz de glumă că mereu primea costumul unui văr mai mare, care nu-i venea deloc bine pentru a merge la slujbă.

Amintiri de neuitat

Astfel că soțul, Gabrielei Prisăcariu are amintiri de neuitat alături de familia lui și apreciază tradițiile și obiceiurile din popor.

„Era rusine sa nu te duci undeva daca erai invtat. Duminica nu plecai nicăieri la mine, se stătea acasă. Primeam costumul unui var mai mare cand mergeam la Biserică.”, a povestit Dani Oțil.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: