Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scăpăm de emoții. Sfaturile psihologului

Cum scăpăm de emoții. Sfaturile psihologului

Emoțiile sunt sentimentele care ne pot pune piedici în anumite situații sau care ne pot fi constructive. Emoțiile sunt firești, spun specialiștii, însă, mulți dintre noi ne dorim să scăpăm de ele, căci nu ne sunt benefice. Iată care sunt sfaturile specialiștilor în psihologie despre acest subiect!

Cum scăpăm de emoții. Sfaturile psihologului

Cum scăpăm de emoții în anumite situații? Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează mulți oameni, iar pentru că nu reușesc să găsească de unii singuri răspunsul, apelează la ajutorul specialiștilor. Ei au câteva sfaturi utile în a combate aceste sentimente.

Psihologii recomandă psihoterapia pentru eliberarea de emoțiile negative. Psihoterapia se poate face individual, prin faptul că o persoană poate avea un moment de introspecție și-și poate identifica gândurile negative și cele sănătoase. Următorul pas este axarea pe gândurile sănătoase și eliminarea celor negative. Se poate discuta și cu un psiholog, care te poate sfătui cum să scapi de emoții sau te poate ajuta prin tehnici de tipul: hipoanalizei, NLP, CBT sau hipnoterapie.

”Psihoterapia poate fi folosita in eliberarea de emotii negative, inlocuirea lor cu emotii pozitive alternative, in tratarea si eliminarea pe cale naturala, fara alte eforturi sustinute din partea persoanei, ci doar folosindu-si mintea, a durerilor, afectiunilor si bolilor, prin restructurarea gandurilor nesanatoase, a fricilor si distorsiunilor cognitive (…) 

 In procesul de restructurare si de eliberare emotionala pot fi folosite tehnici Hipnoanaliza, NLP, CBT, si Hipnoterapie, combinate, particularizat pe cazul fiecarei persoane, iar rezultatele vor aparea destul de repede, in sensul ca persoana va resimti treptat o usurare in situatia specifica, emotiile negative avand o intensitate mult mai mica, sau chiar deloc, sau va reusi sa constientizeze emotiile blocate, va simti detensionare fizica, ameliorarea somatizarilor sau chiar disparitia lor”, potrivit psihologului Marinela Croitoru.

Gândurile pozitive au un impact mai mare decât cele negative

Gândurile pozitive sunt mult mai eficiente decâte cele negative, potrivit altor specialiști. De aceea, înainte de a pleca la un eveniment care îți provoacă o emoție care te defavorizează, scrie pe o hârtie ceea ce s-ar putea întâmpla neplăcut și ceea ce s-ar putea întâmpla în favoarea ta.

O altă tehnică psihologică este aceea de a-ți imagina ceea ce se poate întâmpla prost, pentru a păcăli creierul. El va percepe că tu deja trăiești momentul, iar atunci când va avea loc propriu-zis totul se va desfășura bine,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: