Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scăpăm de stres? Sfaturile medicului

Cum scăpăm de stres? Sfaturile medicului

Stresul, o problemă cu care ne confruntăm, adesea. Potrivit specialiștilor, această stare survine în situații tensionante, când suntem presați, când ne este teamă de ceva anume, când avem un termen limită sau când avem un examen, de pildă. Stresul poate fi eliminat dacă respectăm următoarele sfaturi ale medicilor.

Cum scăpăm de stres? Sfaturile medicului

Viața fiecăruia dintre noi este neocolită de stres. Din cauza acestei stări nu mai putem fi relaxați, bucuroși de ceea ce avem în jurul nostru sau atenți la ce se întâmplă în jurul nostru. Medicii psihiatri au câteva remedii pentru a combate această stare. Experții de la  Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) au indentificat mai multe simptome ale stresului:

-teama pentru propria sănătate, dar și a celor din jur,

-modificarea somnului și a alimentației,

-insomnii, pierderea concentrării,

-probleme cronice de sănătate,

-consumul în cantități mari a alcoolului, a tutunului sau altor medicamente.

Reglarea somnului, alimentație echilibrată și sportul, metode eficiente de scăpare de stres

Medicul psihiatru Raluca Costinescu recomandă mai multe metode din a ieși din starea de stres, precum: apelarea la specialiști, exerciții de respirație sau reglarea somnului:

”Nu te teme sa ceri sfatul unui profesionist din domeniul sanatatii mentale. Atunci cand simti ca nu mai poti face fata anxietatii, poti opta sa discuti cu un psiholog. Poti face acest lucru atat online, cat si prin intermediul unei consultatii la cabinet.

Practica zilnic exercitii de respiratie controlata. De exemplu, respiratia profunda in 3 timpi ajuta la reducerea stresului si anxietatii.

Adopta o rutina a somnului.  Este de preferat sa incerci sa adormi si sa te trezesti la o ora fixa, fara sa te abati prea des de la acest program. Inainte cu 30 de minute de culcare, este recomandat sa opresti telefonul si televizorul, sa incerci sa-ti golesti mintea de grijile din timpul zilei si chiar sa citesti ceva usor”, ne sfătuiește medicul psihiatru Raluca Costinescu.

Același medic recomandă să facem sport, dar și schimbăm alimentația și să limităm privitul la programele de știri.

”Mentine o alimentatie echilibrata. Incearca sa nu consumi prea multe dulciuri sau junk-food si limiteaza pe cat posibil consumul de cafea, deoarece aceasta iti accentueaza anxietatea. De asemenea, este recomandat sa eviti sa consumi alcool, tutun sau alte droguri ca mecanism de adaptare in situatiile stresante.

Limiteaza timpul de expunere la canalele de stiri. Stabileste 2 momente ale zilei (dimineata si seara) pentru a te informa cu privire la evolutia cazurilor de infectie cu noul coronavirus – in acest fel previi influentarea prin zvonuri neverificate sau manipularea prin stiri false. Foloseste numai surse credibile de informare si incearca, de fiecare data, sa treci prin filtrul ratiunii tale orice informatie noua.

Fa miscare in aer liber sau antreneaza-te zilnic – miscarea reduce stresul si imbunatateste dispozitia. Incearca sa faci o plimbare in parc respectand regulile de distantare sociala sau mergi zilnic cu bicicleta. Iti poti stabili un program de exercitii fizice, fie urmarind video-uri de profil, fie participand o clasa online”, mai transmite Raluca Costinescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: