Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este bine să faci înainte și după un examen important. Așa poți să reduci stresul

Ce este bine să faci înainte și după un examen important. Așa poți să reduci stresul

examen important

Stresul înainte de un examen important chiar este o problemă. Mai ales pentru persoanele emotive sau care chiar doresc să ia o notă mare, pentru că au învățat.

Relazează-te

Cel mai bine este să încerci să te relaxezi și să te bucuri de un moment doar pentru tine. Respiră mai lent, ascultă-ți bătăile inimii, ascultă o melodie care îți place sau fă un duș fierbinte cu spumă.

Mânâncă sănătos

Este bine să mânânci ce trebuie. Fructele, legumele sunt prietene tale cele mai bune în această perioadă, mai ales dacă alegi să beai cafea să poți sta treaz cât mai mult pentru a studia.

Dormi cât trebuie

Legat de partea dinainte, trebuie să ai grijă cu somnul. Dacă ești o pasăre de noapte și preferi să înveți seara, sau ți se pare că funcționezi mai bine în acest timp, trebuie să ai grijă de somnul tău.

Ia pauze

Este foarte important să înveți cu pauze multe. Este bine să faci asta, pentru că altfel creierul tău va fi obosit și nu va mai putea reține informații.

Fă ceva ce îți place

Dacă ești obligat să înveți, pentru că ai un examen în apropiere, trebuie să te și răsplătești. Munca trebuie de fiecare dată răsplătită, așa că este bine să îți oferi recompensă. Fie că este o gustare, o muzică sau orice altceva îți face plăcere este bine să îți rezerviacest timp pentru tine.

E bine să faci sport

Dacă ai un examen important, sau chiar și după ce l-ai dat deja, este bine să faci sport. Se știe că aceasta este o modalitate de relaxare și este bine să scapi de stres prin mișcare.

Nu te izola

Vorbește cu prieteni, nu refuza să ieși din casă. Chiar dacă urmează un examen important, este bine să știi că viața ta va continua și după aceea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: