Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională, clasa a VIII-a. Ce trebuie să ai la tine atunci când te prezinți la examen

Evaluarea Națională, clasa a VIII-a. Ce trebuie să ai la tine atunci când te prezinți la examen

Evaluarea Nationala

Examenele la Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a vor începe pe 15 iunie. Pot participa atât absolvenții din seria curentă, cât și absolvenții din seriile anterioare.

Acesta este primul an în care este prevăzută o a doua sesiune de examene, pentru elevii care nu se pot prezenta la prima sesiune din cauze medicale.

Evaluare Națională 2020. Când începe prima probă

Confor edupedu.ro, la Evaluarea Națională pot participa absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă, cât și cei din seriile anterioare.

Este pentru prima oară când este prevăzută o a doua sesiune de examinare, pentru absolvenții care nu se pot prezenta la prima sesiune din cauze medicale.

Prima probă scrisă va începe pe 15 iunie la Limba și literatura română, pe 17 iunie va avea loc proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie va avea loc proba scris la Limba literatura maternă.

Pe 22 iunie vor fi afișate rezultatele, iar pe 22-23 vor putea fi depuse contestațiile, iar pe 23-26 iunie se vor corecta contestațiile.

Rezultatele finale se vor publica pe 27 iunie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Evaluare Națională va începe pe 29 iunie la Limba și literatura română, pe 30 iunie va avea loc proba scrisă la Matematică, iar pe 1 iulie este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Ce trebuie să aibă la ei elevii când se prezintă la examen

Examenul de Evaluare Națională 2019-2020 se va desfășura potrivit Metodologiei de examen aprobate de către ministerul Educației.

Absolvenții trebuie să se prezinte la examenul de Evaluare Națională cu cartea de identitate. Accesul absolvenților în sală se va face până la ora 08.30, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 27 iulie.

Lista cu elevii repartizați în sălile de examen va fi afișată pe ușa fiecărei săli destinate examenelor. Totodată, vor fi afișate și regulile prevăzute în metodologie pe care elevii trebuie să le respecte.

Elevii nu au voie să intre în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, aceștia riscând să fie eliminați din sală și să primească nota 1. Din cauza măsurilor de distanțare socială, elevii vor fi repartizați maximum 10 elevi în fiecare sală de examen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: