Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională 2020. Au început înscrierile la Evaluarea Națională. Care e calendarul examenelor

Evaluarea Națională 2020. Au început înscrierile la Evaluarea Națională. Care e calendarul examenelor

Evaluarea Națională 2020

Evaluarea Națională 2020. În această săptămână se desfășoară înscrierile pentru Evaluarea Națională. Termenul limită este 5 iunie.

Începând de astăzi, 2 iunie, elevii claselor a VIII-a se pot înscrie pentru susținerea Evaluării Naţionale. Conform calendarului de desfășurare a examenului de final de gimnaziu, viitorii liceeni trecuie să se scrie pentru Evaluarea Națională între 2 și 5 iunie.

Examenul are o pondere de 80% la media de admitere de la liceu. De altfel, tot de astăzi elevii de clasa a VIII-a au revenit la școală pentru a se pregăti pentru cel mai important examen din viața lor, Evaluarea Națională.

Evaluarea Națională 2020. Calendarul examenelor

Probele se vor desfășura în intervalul 15-18 iunie, astfel:

  • 15 iunie – probă scrisă la limba și literatura română
  • 17 iunie – probă scrisă la matematică
  • 18 iunie – limba și literatura maternă

Afișarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 22 iunie, până la ora 14:00. Cei care nu sunt mulțumiți de note pot depune contestații pe 22 iunie (orele 16:00 – 19:00) și 23 iunie (orele 8:00 – 12:00).

Pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

Evaluarea Națională 2020. Două sesiuni de examen, în acest an

Evaluarea Națională va fi organizată anul acesta în două sesiuni, față de una singură, cum a fost în ultimii ani. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii de clasa a VIII-a care nu vor putea să participe la examen, din motive medicale, se pot înscrie la o sesiune specială, care începe din 29 iunie, scrie Mediafax.

Calendarul celei de-a doua sesiuni este următorul: 29 iunie – limba și literatura română, 30 iunie – proba la matematică, 1 iulie – proba la limba maternă.

Monica Anisie a făcut precizarea că această sesiune suplimentară este destinată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de COVID, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite.

Este important că Evaluarea Națională va avea loc cu prezența fizică a candidaților și nu online.

Loading...