Redactia.ro
Home » Știri » Elevii din anii terminali se întorc la şcoală. Încep activitățile pentru pregătirea examenelor naționale

Elevii din anii terminali se întorc la şcoală. Încep activitățile pentru pregătirea examenelor naționale

elevii din anii terminali

Elevii din anii terminali se întorc, marţi, la şcoală, până pe 12 iunie. Ei urmează să facă pregătire pentru examenele naţionale, Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţa recent că prezenţa în această perioadă la şcoală este opţională. Pentru elevii care nu vor participa fizic la pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online.

Durata activităţilor petrecute de elevii în anii terminali în sălile de clasă nu va fi mai mare de 3 ore pentru elevii de liceu şi de 2 ore pentru elevii de gimnaziu. Pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de 4 ore pentru elevii de liceu şi 3 ore pentru gimnaziu.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănatății a stabilit cum se va face accesul în școli și licee. Astfel, trebuie să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare elev și o distanță minimă de 2 m între persoane.

De asemenea, accesul este permis doar după ce se efectuează triajul epidemiologic, adică măsurarea temperaturii corporale. Persoanele care au o temperatură peste 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în incinta unităților de învățământ.

Ce reguli importante trebuie să respecte școlile

La intrarea în şcoală va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37,3°C) de către cadrul medical care va asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor.

Parcursul prin curtea şcolii (liceului) până la intrarea în unitatea de învăţământ se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică.

Elevii din anii terminali vor fi însoţiţi de către cadrul didactic de la accesul în unitatea de învăţământ până în sala de clasă şi apoi, după finalizarea activităţilor, vor fi conduşi până la ieşire. Grupele de elevi vor păstra aceeaşi sală de clasă pe toată perioada desfăşurării activităţilor de pregătire, potrivit Agerpres.

La intrarea în şcoală vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie. Se realizează, de asemenea, curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectelor din sala de curs, înainte şi după fiecare serie de elevi prezenţi la activităţile de pregătire.

Mască de protecţie va fi obligatorie pe durata desfășurării activităţilor. Colectarea măştilor purtate se va face în locuri speciale, semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învăţământ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: