Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Ministerul Educației a publicat metodologia pentru BAC. Cum vor avea loc probele orale și digitale la examenul de Bacalaureat

Ministerul Educației a publicat metodologia pentru BAC. Cum vor avea loc probele orale și digitale la examenul de Bacalaureat

Bacalaureat

Vineri a fost emisă metodologia de echivalare/recunoaștere a nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluarea a competențelor lingvistice și digitale pentru BAC.

Cum vor avea loc probele orale și digitale la examenul de Bacalaureat

Ministerul Educației a emis astăzi metodologia pentru recunoaștere și echivalare nivelurile de competență a competențelor lingvistice și digitale pentru examenul de Bacalaureat.

De asemenea, comisiile de bacalaureat de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale vor calcula mediile absolvenților și vor asigura echivalarea și recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil în cadrul examenului național de BAC.

Acestea vor avea loc în perioada 11-17 iunie 2020, iar decizia este aprobată prin ordin al ministrului Educației, Monica Anisie.

Nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română sau limba maternă se stabilește în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor obținute de candidat pe parcursul învățământului liceal, la Limba și Literatura Română.

Candidaților li se acordă următoarele niveluri de competență lingvistică de comunicare orală în limba română sau limba maternă:

  • utilizator mediu: pentru media cuprinsă între 5 și 6,99;
  • utilizator avansat: pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;
  • utilizator experimentat: pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.

Cum se acordă cadrul european comun de referință

Totodată, media aritmetică a mediilor anuale obținute de absolvenți se calculează pe baza mediilor anuale la limba modernă de circulație internațională din anii școlari în care candidatul a studiat această disciplină.

Cadrul european comun de referință pentru limbi are loc conform următoarei grile:

  • calificativul A1: pentru media cuprinsă între 5 și 5,99;
  • calificativul A2: pentru media cuprinsă între 6 și 6,99;
  • calificativul B1: pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;
  • calificativul B2: pentru media cuprinsă între 8,5 și 10.

În ceea ce privește cadrul probei D, nivelul de competență digitală se stabileste calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de acesta la disciplina tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, și aX-a.

  • utilizator începător: pentru media cuprinsă între 5 și 5,99;
  • utilizator de nivel mediu: pentru media cuprinsă între 6 și 6,99;
  • utilizator avansat: pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;
  • utilizator experimentat: pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.

Mai mult, candidații care au promovat examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale au dreptul la recunoaștere și echivalarea rezultatelor obținute la examenele cu proba de evaluare a competențelor digitale D.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini