Redactia.ro
Home » Știri » Modele de subiecte și teste pentru examenul de bacalaureat. Ce recomandă profesorii

Modele de subiecte și teste pentru examenul de bacalaureat. Ce recomandă profesorii

Modele de subiecte și teste pentru examenul de bacalaureat. Ce recomandă profesorii

Chiar dacă școlile rămân închise până la toamnă, elevii din anii terminali tot își vor susține examenele de finalizare a studiilor. Este cazul elevilor de clasa a 8-a, care susțin examenele naționale, celor de clasa a 12-a, care dau examenul maturității, dar și a studenților, care vor susține în vară lucrările de finalizare a studiilor.

De aceea, Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pune la dispoziția elevilor de liceu teste de antrenament care să îi pregătească pentru susținerea examenului de Bacalaureat. Aceste teste sunt extrem de folositoare, mai alesîn condițiile în care anul școlar din România se va termina în mediul online.

Teste pentru bacalaureat

Astfel, elevii interesați de modelele de subiecte pentru examenul de bacalaureat, dar și de teste pe care le pot realiza acasă, având chiar și un barem de corectare, pot intra pe edupedu.ro, unde sunt disponibile teste, în funcție de materie și profil.

„Pentru a facilita abordarea de către candidați a pregătirii examenului de bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil.

Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat”, precizează CNPEE.

Elevii din ani terminali pot reveni la școală pentru pregătire

Totuși, elevii au la dispoziție și pregătirea propriu-zisă, alături de profesori, în sala de clasă, dar acest lucru numai după data de 2 iunie.

„Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: