Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scapi de călcat hainele. Trucuri care te ajută să scoţi fierul de călcat la „pensie”

Cum scapi de călcat hainele. Trucuri care te ajută să scoţi fierul de călcat la „pensie”

petele de arsură de pe fierul de călcat

Dacă te-ai săturat să calci hainele de câte ori le scoţi din dressing, atunci află că există câteva trucuri care te ajută să sari peste acest pas. Nici nu trebuie să depui foarte mult efort.

Călcatul rufelor este poate una dintre cele mai neplăcute sarcini, mai ales atunci când vorbim de cantități mari de obiecte vestimentare.

Spală hainele la temperatura optimă

O precauție elementară, care poate fi respectată în faza de spălare, este temperatura apei, deoarece, dacă le spălăm la o temperatură ridicată, hainele tind să aibă mai multe cute. În acest caz, trebuie călcate.

În plus, dacă vrei să scapi de călcatul rufelor, tot ce ai de făcut este să setezi mașina de spălat la un număr mai mic de rotații în procesul de stoarcere și apoi să le usuci întinse bine pe umerașe. Vei vedea imediat diferența. Pentru cine are mașină de uscat rufe, câteva cuburi de gheață băgate înăuntrul cuvei vor emana aburi și hainele vor fi imediat netezite.

Trebuie să luăm în considerare și că există unele articole, de exemplu lenjeria intimă, care trebuie spălate la o temperatură ridicată și, prin urmare, călcarea este inevitabilă pentru ele.

O altă regulă atunci când spălați hainele, este să urmați instrucțiunile de pe etichete, deoarece acest lucru este esențial pentru a nu le deteriora. Și dacă vine vorba de cămăși, poate știți deja că există țesături care nu trebuie călcate.

Foloseşte un aparat de netezit cu aburi

Un alt truc ce te ajută să scapi simplu și rapid de călcat rufe este să folosești un aparat de netezit cu aburi. Şi dacă nu ai unul, atunci poți agăța hainele pe umerașe și le poți lăsa în baie, după ce ai dat drumul la robinetul cu apă fierbinte și ai închis ușa. Aburii acumulați vor netezi imediat hainele tale.

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar hainele trebuie scuturate bine de tot, cu grijă, după ce sunt scoase din mașina de spălat. Astfel, după ce le vei întinde pe sârma de rufe, articolele tale vestimentare preferate vor sta drepte și nu vei zări nici urmă de cute.

Calcă hainele cu uscătorul de păr şi cu placa

Poate că sună ciudat, la prima vedere, dar hainele pot fi netezite şi cu uscătorul de păr. Dacă nu ai fierul de călcat la îndemână, tot ce trebuie să faci este să agăți rochia preferată pe un umeraș și să usuci materialul cu foenul.

Şi placa de păr este utilă. Dacă vrei să netezești gulerul, mânecile sau spațiul dintre naturii cămășilor, poți utiliza placa de păr, ia rezultatele vor fi la fel de eficiente și satisfăcătoare.

Gospodinele mai au un truc: să înmoi un prosop în puțină apă, apoi să-l storci și să-l aplici pe zona unde pantalonii sunt foarte șifonați. Apoi, vei pune blugii în uscătorul de rufe timp de 15 minute. Rezultatul te va uimi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: