Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scoți petele de ulei rapid și sigur. Atenție, nu trebuie să speli hainele!

Cum scoți petele de ulei rapid și sigur. Atenție, nu trebuie să speli hainele!

Cum scoți petele de ulei rapid și sigur. Atenție, nu trebuie să speli hainele!

Petele de ulei sunt, pentru toți, cea mai mare povară. De multe ori nu se mai curăță de pe haine sau reușim să le eliminăm, dar forma acestora nu mai este deloc cea mai bună. Se pare, însă, că există un truc despre care puțini știu și care chiar dă rezultate, fără a ne da prea multe bătăi de cap și fără să afecteze, în vreun fel, țesătura.

Cum scapi de petele de ulei de pe haine și de pe pereți

Petele de pe haine ne pot da mari bătăi de cap, în special cele de ulei, pe care le vedem mereu și pe pereții din bucătărie. Încercând să le curățăm insistent, riscăm să ne stricăm piesele vestimentare, motiv pentru care ar trebui să nu ne mai complicăm și să căutăm un truc care să funcționeze. Ei bine, unul care chiar dă rezultate vine din partea noastră.

Vezi și: Trucul care reduce zgomotul mașinii de spălat și o face să nu se mai zgâlțâie. O să fie liniște în casa ta

Uleiul este unul dintre produsele foarte greu de eliminat de pe haine și de pe pereți, dar există o soluție chiar și pentru această problemă majoră. Trucul este de foarte mare ajutor, mai ales pentru că nu necesită cheltuieli prea mari. Ai nevoie doar de un fier de călcat și hârtie absorbantă. Încinge foarte bine aparatul și ține câteva secunde deasupra petei de pe haine, acoperită cu hârtie absorbantă și vei vedea cât de repede începe să se retragă de pe material.

Trucurile pentru curățarea uleiului

Și alcoolul este foarte util pentru curățarea petelor, mai ales dacă este unul de o concentrație mare. Se lasă să acționeze câteva minute și apoi se curăță zona bine, cu o cârpă uscată sau chiar umedă, pentru un rezultat mai bun.

Și sarea ajută când vine vorba despre petele de ulei și, după aplicarea acestei metode, nu trebuie să mai speli hainele. Pune produsul direct pe pată, chiar și dacă este vorba despre un material sensibil și lasă câteva minute să acționeze, apoi freacă cu mâinile uscate, până nu mai rămâne nicio urmă și înmoaie într-un lighean cu apă caldă.

Petele de ulei de pe pereți, gresie sau faianță ies foarte bine cu o soluție din apă fierbinte și oțet. Este o compoziție care degresează foarte bine și lasă suprafețele curate, fără urme de mizerie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: