Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum scapi de gândacii de bucătărie. Trucurile care îi extermină complet, în doar câteva zile

Cum scapi de gândacii de bucătărie. Trucurile care îi extermină complet, în doar câteva zile

Cum scapi de gândacii de bucătărie. Trucurile care îi extermină complet, în doar câteva zile

Gândacii de bucătărie sunt unii dintre cei mai mari inamici din casa unui om. De cele mai multe ori, ei apar la bloc și cu greu mai pleacă de unde și-au făcut cuib. Află, însă, că există trucuri la care putem apela dacă ne dau bătăi de cap și care te ajută să scapi de ei într-un timp foarte scurt.

Trucurile care extermină gândacii de bucătărie

Gândacii sunt unii dintre cei mai neplăcuți vizitatori pe care îi poți avea în casa ta. Apar din diferite motive, dar unele dintre ele pot fi umiditatea sau prezența unui tobogan de gunoi pe scara în care locuiești. Deși ai o casă curată și faci eforturi mari să o menții așa, gândacii tot își fac ei cumva simțită prezența.

Citește și: Cum să scapi de mucegai în doar 15 minute. Ai nevoie de un ingredient pe care-l găsești în bucătărie

Există, însă, lucruri pe care le poți face pentru a-i elimina, iar unul dintre ele este aplicarea unor trucuri care chiar nu dau greș. Primul pas este să identifici sursa infestării. Încearcă să localizezi locul unde gândacii trăiesc și se înmulțesc, astfel încât să știi unde să acționezi. De obicei, aceștia se ascund în locuri umede și întunecate, cum ar fi într-un colț din bucătărie, într-un dulap sau în cea mai mică gaură din podea.

Asigură-te că ții departe de ei orice aliment și că toată mâncare ta este bine sigilată și ferită. Gândacii sunt atrași de alimente, așa că depozitarea lor într-un loc sigur poate ajuta la prevenirea infestării. Își fac loc foarte ușor, asigură-te că optezi pentru recipiente sigure.

Cum scapi de musafirii nepoftiți din casă

Curățarea frecventă a bucătăriei și îndepărtarea resturilor de mâncare și murdăriei pot ajuta, de asemenea, la eliminarea gândacilor. Asigură-te că nu lași resturi de alimente pe podea sau pe blatul de bucătărie și spală vasele imediat după ce le folosești, pentru că orice miros și aromă îi atrag. Folosește un aspirator pentru a curăța podeaua și pentru a îndepărta orice resturi de alimente, mai ales pe cele din zone greu accesibile omului, dar favorabile inamicilor.

Există, de asemenea, câteva soluții naturale pe care le poți folosi pentru a elimina gândacii. Uleiul esențial de mentă și uleiul de lavandă sunt ambele foarte bune când vine vorba despre gândaci. Poți pune câteva picături de ulei esențial pe o bucată de bumbac și să o plasezi într-un loc unde găndacii se ascund

O altă soluție naturală este să amesteci apă și oțet într-un pulverizator și să dai apoi cu soluția prin toată casa. Asigură-te, însă, că orice truc pe care îl aplici nu pune în pericol sănătatea ta și a celor din jur, fie că este vorba despre alți oameni sau animale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: