Redactia.ro
Home » Știri » Cum se coc corect vinetele. Rețeta perfectă depinde de un singur lucru

Cum se coc corect vinetele. Rețeta perfectă depinde de un singur lucru

Cum se coc corect vinetele. Rețeta perfectă depinde de un singur lucru

Iată cum se coc corect vinetele, în opinia lui Radu Anton Roman, omul care a reinventat bucătăria românească. Gospodinele trebuie să fie atente la un singur lucru, de fapt, pentru ca preparatul să le iasă perfect.

Cum se coc corect vinetele. Rețeta perfectă depinde de un singur lucru

Sunt mai multe metode ca să coci și să prepari vinetele, care sunt foarte apreciate indiferent de anotimp. Ele pot fi coapte afară la grătar, la cuptor sau la oală, iar fiecare gospodar alege metoda care i se pare cea mai potrivită. Totuși, iată cum să coci cât mai corect vinetele, după opinia lui Radu Anton Roman, jurnalist, scriitor și realizator TV, cunoscut mai ales pentru documentarea gastronomiei românești.

În primul și în primul rând, contează foarte mult acest detaliu pe care foarte mulți dintre români îl neglijează. Cel mai important este să pui vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până când se înmoaie. Sigur că următorul pas este să le cureți cojile, apoi le sărezi după gust şi le pui la scurs pe o suprafață înclinată.

Ingrediente pentru salata de vinete, după rețeta lui Radu Anton Roman

Ingrediente:

1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
1 pahar untdelemn
o ceapă roşie
o lingură oţet mere
două roşii coapte
sare, piper, după voie

Salata de vinete – Mod de preparare

Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, și le lăsăm așa până se-nmoaie. Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun la scurs, pe un tocător înclinat, cel puţin un ceas. Se toacă mărunt ceapa, se spală iute într-un şuvoi de apă rece (să-i iasă amăreala oxidată) se scurge bine de tot. Se amestecă ceapa cu oţetul. Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puţin câte puţin, până se-ntăreşte şi se face spumoasă. Se adaugă sosul de ceapă cu oţet. Se ornează cu felii de roşii.

Bonus: se mai pot adăuga 1/2 linguri smântână şi 3-5 căţei de usturoi pisaţi. Vinetele scurse şi tocate se amestecă cu o maioneză făcută din două gălbenuşuri de ou, 200 ml untdelemn, două linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriţă piper măcinat, o lingură smântână de frişcă şi 3 căţei usturoi.

Reţeta o regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini