O alt metodă ieftină este apa cu săpunul și pasta de dinți. Bijuteriile pot fi curățate cu ajutorul unei periuța.

Pasta de dinți are un efect asupra obiectelor de argint precum asupra smalțului. De ajutor este și bicarbonatul de sodiu. De asemenea, spre deosebire de prima metodă, aceasta pătrunde ceva mai mult în stratul de argint și poate realiza o curățenie mai profundă.

Bicarbonatul de sodiu, bun pentru curățarea bijuteriilor

O primă metodă este să amesteci praful de bicarbonat cu câțiva stropi de apă sau chiar cu o linguriță de oțet și să lustruiești suprafața cu ajutorul unei periuțe de dinți. O altă metodă este să lași obiectul la înmuiat câteva ore într-o soluție formată din apă, bicarbonat și oțet.

Cum se curăță bijuteriile din aur

În cazul aurului, lucrurile sunt asemănătoare. Pentru a curăța bijuteriile de aur, puteți folosi oțe. Acesta se pune într-un recipient, unde se introduce bijuteria și se lasă timp de 30 de minute( în cazul argintului bijuteria nu trebuie lăsată atât de mult timp).

După 30 de minute  curăță bijuteriile cu o periuță moale și clătește-le cu apă. Aceași metodă o poți folosi și cu bircabonatul de sodiu.

Metode de curățare pentru bijuteriile din inox

Bijuteriile din inox se curăţă şi ele foarte simplu. Lăsaţi-le într-o soluţie din apă caldă şi săpun lichid timp de zece minute, apoi clătiţi-le, lăsaţi-le la uscat şi ştergeţi-le cu o cârpă moale.