Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face cel mai bun caș din must. Rețeta tradițională a bunicii Gherghina – VIDEO

Cum se face cel mai bun caș din must. Rețeta tradițională a bunicii Gherghina – VIDEO

cas

Este sezonul viilor, astfel că mustul este la mare căutare acum. El este un adevărat deliciu care se obține din strugurii atent culeși. Însă mustul mai poate fi servit și într-o altă formă, fiind folosit la prepararea cașului din must.

Puțini sunt cei care cunosc această rețetă, dar cei care au avut plăcerea de a o servi își aduc aminte, cu siguranță, cu mare plăcere. Îndrăgita bunica Gherghina propune o rețetă simplă și rapidă cu ajutorul căreia obții cel mai bun caș din must.

Cum se face cel mai bun caș din must

Pentru această rețetă este nevoie de patru ingrediente simple.

  • 1 litru de must
  • făină
  • nucă măcinată
  • zahăr vanilat

Aveți apoi nevoie de o cratiță, în care se pun 7 linguri de făină la o jumătate de litru de must. Atenție, mustul se adaugă peste făină, după care amestecați cu ajutorul unui tel, până ce aceste două ingrediente e încorporează și se obține un amestec omogen, fără cocoloașe.

Cealaltă jumătate de must se pune pe foc. Amestecul obținut mai sus se toarnă puțin câte puțin peste mustul aflat pe foc. Se amestecă în continuu circa 15 minute, până când se îngroașă compoziția. Se ia de pe foc și se adaugă zahăr după gust, zahărul vanilat și nuca pisată. Cașul se pune în castronele și se lasă la răcit. Se servește rece.

Beneficiile mustului

Rezultat în urma zdrobirii strugurilor, mustul conţine nu numai compuşii benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe şi ciorchini. Iată care sunt beneficiile mustului.

Păstrează tinereţea celulelor – Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali,în exces,sunt principalii responsabili ai îmbătrânirii ţesuturilor – mai ales la nivelul pielii.

Ţine departe cancerul – Rolul mustului în menţinerea sănătăţii celulelor e un permanent obiect de studiu pentru oncologi.

Protejează neuronii – Studiile arată că mustul menţine în bună stare neuronii,limitând pierderea celulelor cerebrale. Tot cercetările relevă că o dietă din care nu lipseşte mustul blochează,parţial,evoluţia maladiei Alzheimer. Se pare că există o legătură directă între consumul de must şi memorie,capacitatea motrică şi facultăţile cognitive.

Accelerează tranzitul intestinal – Acidul tartric provenit din struguri are capacitatea de-a regla digestia. Prin urmare,câteva pahare de must pot să combată,în mod eficace,constipaţia cronică.

Are grijă de inimă, scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare

Ocroteşte ochii – Consumul previne apariţia leziunilor retiniene şi a degenerescenţei maculare (boala oftalmologică în urma căreia se distruge vederea centrală).

Mustul are capacitatea de a diminua durerile articulare.

Limitează inflamarea prostatei – Tot datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante,limitează neplăcerile cauzate de mărirea prostatei.

Compusul din must numit resveratrol diminuează luările în greutate,împiedicând astfel apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului,producătoare de insulină.

Bunica Gherghina, senzația TikTokului

Bunica Gherghina are 72 de ani și este din Alexandria. Aceasta a reușit să-i cucerească pe oamenii de pe platforma de socializare TikTok. Bunica Gherghina postează aproape zilnic câte o rețetă. Majoritatea dintre ele sunt rețete tradiționale, pe care mulți dintre noi le-am uitat. Fie că vorbim despre plăcinte cu fructe, prăjituri de post, gogoși sau alte delicatese, nu putem nega faptul că îți lasă gura apă.

Atunci când nu face videoclipuri pentru TikTok, adună fructele și legumele din ograda sa, apoi merge singură la piață la Alexandria, unde le vinde.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: