Ciocolata este unul dintre cele mai iubite alimente din lume, dar te-ai gândit vreodată să o prepari chiar tu, acasă? Iată cum se pregătește cea mai bună rețetă de ciocolată de casă.
Ciocolată de casă. Cum se prepară aceasta
Există o multitudine de variante de ciocolată în comerț, însă cea mai bună variantă ar fi să o faci chiar tu, la tine acasă. Iată cum se face cea mai simplă rețetă de ciocolată de casă.
Ingrediente ciocolată de casă
250 g lapte praf integral
125 g unt gras (82% grăsime)
100 ml apă
40 g cacao
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 păstaie vanilie
60 g alune prăjite
30 g nuci prăjite
10 g stafide
1 vârf cuțit sare
Cum se prepară ciocolata de casă. Rețeta pas cu pas
Desigur, consistența ciocolatei de casă nu va fi aceeași cu a celei din comerț, ci va fi mai moale, ca o prăjiturică.
Începem rețeta de prăjitură cu zahărul, pe care îl punem într-o cratiță, pe foc, împreună cu apă. Amestecăm continuu, până când zahărul de topit complet. Când la suprafață se formează o spumă albă, mai lăsăm zahărul timp de 5 minute și apoi oprim focul.
Când am luat cratița de pe aragaz, punem și untul, care trebuie topit parțial și păstaia de vanilie, sau mai bine zis conținutul ei, căci nu avem nevoie de întreaga păstaie, ci doar de semințele ei.
Amestecăm până când untul este încorporat în siropul de zahăr.
Separat, într-un bol, punem laptele praf cu cacao, pe care le cernem. Punem acest mix peste restul ingredientelor din cratiță și amestecăm treptat, până acestea se încorporează perfect.
Un sfat foarte important este că trebuie să ne mișcăm destul de repede după ce acest pas este completat, pentru că ciocolata de casă are tendința să se întărească foarte repede.
După ce am terminat de amestecat laptele praf și cacao, punem și nucile, stafidele sau alunele, aici putem adăuga orice ne place.
Punem folie de plastic într-o tavă, iar apoi acolo punem și ciocolata de casă. Ea trebuie lăsată să se răcească timp de cel puțin 3 ore înainte de a fi consumată.