Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum faci cea mai bună ciocolată de casă. Merge perfect în meniul mesei de Crăciun

Cum faci cea mai bună ciocolată de casă. Merge perfect în meniul mesei de Crăciun

Ciocolata de casa

Ciocolata este poate cel mai bun desert din lume, care este apreciat la nivel mondial. În comerț se găsesc sute de sortimente, dar te-ai gândit vreodată să o prepară singur, acasă? Iată o rețetă delicioasă de ciocolată de casă.

Rețetă ciocolată de casă. Cum se face

Ciocolata de casă este cea mai bujnă variantă pe care o puteți alege când vine vorba de un sortiment de ciocolată. Este cu siguranță cea mai sănătoasă, pentru că vom folosi cele mai bune ingrediente, pentru ca ciocolata noastră să fie cel mai bun răsfăț cu putință.

Ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă sunt puține, iar timpul de lucru este și el limitat. Astfel, este nevoie de un timp maxim de 30 de minute în care să preparăm rețeta noastră de ciocolată de casă.

Ingrediente ciocolată de casă: 250 g de lapte praf, 50 g de cacao de calitate, 200 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 80 ml de apă și 80 g de unt cu minim 80% grăsime.

Rețetă de ciocolată de casă, pas cu pas

Începem rețeta noastră de ciocolată de casă prin a pune la fiert apa, împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Le lăsăm pe foc până se fierbe un sirop. Putem să încercăm dacă siropul a fiert destul între degete, pentru a vedea dacă este sau nu lipicios.

Apoi, putem lua vasul de pe foc și putem să adăugăm și untul, timp în care amestecăm bine.

Într-un bol separat amestecăm lapte praf cu cacao, pentru că nu vrem să ni se formeze cocoloașe. Când este bine încorporat, putem să îl adăugăm peste amestecul uscat menționat mai sus. Amestecăm timp de două sau trei minute, iar apoi punem totul în robotul de bucătărie. Putem să putem fructe confiate, stafide, nuci sau alune în ciocolata noastră de casă, iar acesta este momentul prielnic. Odată ce le-am adăugat pe acestea, mai mixăm timp de cam 30 de secunde, până când se încorporează și ele. Punem compoziția într-o tavă ce a fost unsă înainte, cu unt, iar apoi o lăsăm să se răcească, pentru a se întări. Este nevoie de câteva ore cel puțin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: