Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ştiai că toată viaţa ai pronunţat greşit “zahăr vanilat”? Care este, de fapt, forma corectă

Ştiai că toată viaţa ai pronunţat greşit “zahăr vanilat”? Care este, de fapt, forma corectă

Zahar

Zahăr vanilat sau zahăr vanilinat? Tu cum pronunţi, de fapt? Dacă ai crezut că vreuna dintre variante este greșită, iată că nu este chiar așa. Folosim greșit o denumire pentru a desemna, în realitate, un alt produs. Iată care este difrența între cele două.

Zahăr vanilat sau zahăr vanilat? Cum se zice corect

Există pe piață ambele tipuri de produse, însă ce ar trebui să știi cu adevărat este că există  diferențe între cele două produse, iar cea mai importantă dintre ele este că unul este mai sănătos decât celălalt. Astfel, iată ce produs trebuie să evitați neapărat și ce puteți folosi cu brio în prăjiturile pe care le preparați pentru cei dragi.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce anume ar trebui să folosești dintre cele două produse puse la dispoziția consumatorului, iată că noi te lămurim acum! De fiecare dată trebuie să alegem zahărul vanilat, aceasta fiind varianta cea mai sănătoasă. Zahărul vanilat a fost primul inventat și care era folosit de oameni, dar apoi a apărut și zahărul vaniliat, iar mulți nu și-au dat seama că între cele două există o diferență. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Ce tip de zahăr să alegem. Vanilat sau vanilinat?

Zahărul vanilinat nu este deloc sănătos și ar trebui să îl folosim sub nicio formă. Totuși, el se găsește la magazine, așa că trebuie să știm informațiile din spatele acestor produse pentru a face alegerea bună. Zahărul vanilat se obține din extract de vanilie, așa că aceasta este varianta mai bună pe care o putem alege. Acesta este făcut cu ajutorul batoanelor de vanilie. În schimb, zahărul vanilinat este obținut din vanilină, care este un produs sintetic, obținut prin procesare, în fabrici.

Pentru că este fabricat, sintetic, zahărul vanilinat este de fapt, imitație de vanilie și este cunoscut sub denumirea de „aromă de vanilie”, și nu vanilie propriu-zisă. Acest tip de zahăr este făcut din sirop de porumb și alți îndulcitori similari.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: