Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă de cocos

Rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă de cocos

prăjitură tăvălită

Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos este una dintre cele mai bune, așa că merită să cunoști această rețetă! Este simplu de făcut, dar are același efect de fiecare dată, fiind delicioasă!

Rețetă prăjitura tăvălită cu nucă de cocos. Cum se face

Este o prăjitură foarte bună, care ne amintește de copilărie. Este chiar simplu de făcut, dar aspectul ei arată de parcă te-ai fi chinuit ore întregi să o prepari.

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pregăti această rețetă și chiar și cei care nu sunt neapărat talentați în bucătărie. Este delicioasă și ar arăta foarte bine pe o masă festivă, de sărbători.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura tăvălită

Pentru blat îți trebuie:

300 g zahăr

50 ml ulei

o lingură miere

2 pliculeţe amoniac

o lingură oțet

250 ml apă

500 g făină

un pliculeț zahăr vanilat

coajă de lămâie

un plic nuca de cocos

Ingrediente pentru glazură

300 g zahăr

150 ml ulei

5 linguri apă

3 linguri cacao

3 lingurițe esență rom

Cum se face rețeta de prăjitură tăvălită, pas cu pas

Punem într-un vas puțină făină, care trebuie amestecată cu amoniacul. Înainte de acest pas, amoniacul trebuie stins cu oțet. Punem apoi zahărul, apa, mierea și coaja de lămâie.

Apoi, punem și restul de făină și amestecăm totul foarte bine. La final, compoziția ar trebui să arate și să aibă textura unei smântâne groase. Punem și uleiul, mierea și apa, iar apoi pregătim cuptorul. Acesta trebuie încălzit înainte, iar temperatura nu trebuie să fie una mare, ci de 160 de grade. Lăsăm prăjitura să se coacă timp de 35 sau 40 de minute. Atunci când credeam că este gata, facem testul cu scobitoarea.

Când scoatem blatul din cuptor, trebuie să îl lăsăm să se răcească, așa că în acest timp ne pregătim și de glazura de ciocolată ce este pe deasupra prăjiturii tăvălite.

Punem într-o cratiță, pe foc, apa, ulei și zahăr, iar când acestea au dat în clocot, punem cacao și rom. Trebuie să mestecăm încontinuu, pentru că altfel se vor forma cocoloașe și cu siguranță nu vrem asta.

Tăiem blatul în pătrățele și îl dăm prin glazură și apoi prin nucă de cocos.