Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei aperitive și fonfleuri pentru masa de Revelion

Trei aperitive și fonfleuri pentru masa de Revelion

Masa de Revelion

Gospodinele se pregătesc deja pentru masa de Revelion, însă este greu să concepi un meniu când ai rămas în pană de idei. Iată aici câteva sugestii pentru aperitive speciale servite la masa dintre ani.

Idei de aperitive și fonfleuri pentru Revelion

Înainte de felul principal, la orice masă festivă se servește aperitivul. Iată ce aperitive putem folosi pentru masa de Revelion. Sunt o gustare perfectă fie pentru celălalte preparate, fie de sine stătătoare. Iată care sunt cele mai simple și în același timp cele mai delicioase rețete de aperitiv pentru mesele festive!

Unul dintre cele mai cunoscute este aperitivul asortat. Pentru a-l pregăti avem nevoie de:

o baghetă

100 g caşcaval

2 castraveciori acri

un castravete proaspăt d

ouă roşii cherry

100 g brânză cu mucegai

măsline negre şi verzi fără sâmburi

100 g jambon

100 g brânză de burduf

câteva felii de salată

scobitori

Cum facem aperitivele asortate

Începem prin a felia bagheta și punem feliile la prăjit, iar apoi așezăm celelalte ingrediente pe baghetă, după inspirație. Înfigem scobitorile în fiecare felie, pentru ca acestea să fie mai ușor de consumat.

Rețetă de ouă umplute. Aperitiv pentru Revelion

Ingrediente:

20 ouă;

3 cutii iaurt;

400 gr. maioneză;

6 linguri caşcaval dat prin razătoarea mică;

5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt;

3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel;

sare, piper.

Cum se prepară ouăle umplute

Fierbem ouăle, apoi le tăiem pe lung. Scoatem gălbenuşul şi îl amestecăm cu restul ingredientelor. Atenţie să nu faceţi compoziţia prea fluidă. Umplem ouăle cu această compoziție, iar deasupra mai punem sosul din maionează rămasă, alături de iaurt și verdeață.

Rețetă salată de crudități pentru masa de Revelion

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

2 morcovi

o felie rădăcină de ţelină

un măr verde

2 tije ţelină verde

Sare

Pentru sos:

un pahar mic smântână

2 linguri maioneză

Începem prin a tăia toate legumele. Morcovii și țelina se rad pe răzătoare. Tăiem tijele de țelină în rondele.

Amestecăm smântâna cu maioneza și apoi adăugăm și câtă sare și piper dorim. Lăsăm salata de crudități la rece pentru cel puțin 15 minute înainte de a o servi. Aceasta se servește cu miez de nucă.

Etichete: