Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face cocktailul Cuba Libre. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Cum se face cocktailul Cuba Libre. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Cuba Libre a luat naștere, în mod natural, în Cuba, în timpul unei mișcări libere din Cuba care a apărut chiar după războiul spano-american. Rețeta de Cuba Libre a presupus inițial sucul unei lime pe lângă rom și Cola. Iată ce trebuie să faci pentru a obține un cocktail delicios.

Care este istoria din spatele Cuba Libre

După cum spune povestea, originile Cuba Libre pot fi urmărite până în 1900 și până la un căpitan al armatei SUA care a fost staționat în Havana în timpul războiului spano-american. El a adăugat Coca-Cola și puțin suc de lămâie la romul său Bacardí. După prima înghițitură acesta a spus „Por Cuba Libre!” („Către o Cuba liberă!”). De atunci acesta a fost numele băuturii.

Ingrediente

  • uncie de rom
  • uncii Coca-Cola
  • puțin suc de lime

Cum se prepară

Umpleți un pahar highball cu gheață, apoi adăugați rom și Coca-Cola. Mai apoi storceți puțină lime și puteți folosi și lămâie. Pentru a crea un pahar demn de un bar rafinat puteți să îl ornați cu câteva felii de lime.

Vrei să diversifici? Iată rețeta pentru cocktailul Cosmopolitan

Deși este un cocktail destul de simplu, cu puține ingrediente, există multe variante de a-l face. Cosmopolitanul clasic, puternic, include vodcă, triplu sec, suc de afine și gheață și este de obicei garnisit cu coajă de portocală. Unele rețete folosesc, de asemenea, o picătură de suc de lime proaspăt pentru a face vodca și mai răcoritoare sau aromată.

Ingrediente:

  • 2 uncii de vodcă
  • 1 uncie suc de afine
  • ¾ uncie de suc proaspăt de lime
  • ¾ uncie triplu sec
  • coajă de portocală (pentru servire)

Pașii pentru preparare

1) Combinați vodca, sucul de afine, sucul de lămâie și amestecați trei secunde într-un agitator de cocktail. Umpleți agitatorul cu gheață, acoperiți și agitați energic până când exteriorul agitatorului este foarte rece, aproximativ 20 de secunde.

2) Strecurați cocktailul printr-o strecurătoare Hawthorne sau o lingură cu fante într-un pahar de martini. Se ornează cu coajă de portocală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: