Redactia.ro
Home » Știri » Cum se face configurarea RO-Alert în rețelele Orange, Vodafone si Telekom

Cum se face configurarea RO-Alert în rețelele Orange, Vodafone si Telekom

GALERIE FOTO (2) Cum se face configurarea RO-Alert în rețelele Orange, Vodafone si Telekom

Ro-Alert este un serviciu prin care românii sunt informați despre pericolele imediate sau viitoare, pentru a se putea feri din timp. Totuși, acest serviciu nu este disponibil pe toate telefoanele, așa că trebuie să știi cum să îl activezi pe telefonul tău.

Cum activezi Ro-Alert pe telefonul tău

Dacă dorești să primești notificări de la serviciul Ro-Alert, iată ce pași trebuie să urmezi în funcție de rețeaua în care ai telefonul.

Cum activezi Ro-Alert în rețeaua Orange

Sunt unele telefoane care nu deja acest serviciu încorporat, iar pentru acest lucru trebuie să activezi setările manual.

„Guvernul României a adoptat prin ordonanță de urgență nr.72/2017, implementarea pe teritoriul României a Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT, cu scopul de a te informa rapid în cazul în care există situații majore de risc, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile”, a informat Orange.

„Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G, indiferent de tipul de serviciu folosit – PrePay sau abonament. Mesajele de avertizare pot fi primite pe orice telefon mobil compatibil cu tehnologia Cell Broadcast. Multe telefoane mobile vândute în România sunt deja compatibile cu cerințele Sistemului RO-ALERT, dar există și telefoane care au nevoie de configurare manuală”, mai arată compania.

Informațiile referitoare la compatibilitatea telefonului cu Ro-Alert se găsesc în secțiunea Configurare telefon, iar de acolo se poate și actualiza, în funcție de telefon, cum arată aici.

Cum activezi Ro-Alert în rețeaua Vodafone

Și compania Vodafone a transmis cum se pot configura telefoanele din rețea pentru a primi mesajele de avertizare de la Ro-Alert.

„Din necesitatea de informare rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc major pentru adoptarea unui comportament adecvat asigurării autoprotectiei în caz de urgență ,Guvernul României a adoptat prin ordonanță de urgență nr.72/2017, implementarea pe teritoriul României a Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

Mesajele de urgență vor fi primite pe telefoanele mobile compatibile prin intermediul sistemului RO-ALERT”, a transmis Vodafone.

Canalele folosite pentru trimiterea mesajelor sunt următoarele:

4370 (EU-Alert) şi 919 (GSMA);

4371 (EU-Alert) şi 919 (GSMA);

4375 (EU-Alert) şi 918 (GSMA);

4379 (EU-Alert) şi 917 (GSMA);

4381 (EU-Alert) şi 916 (GSMA);

Detalii sunt oferite pe pagina Vodafone despre Ro-Alert.

Cum activezi Ro-Alert în rețeaua Telekom

Pentru a oferi sprijin celor care doreau să instaleze Ro-Alert, Telekom a constituit o listă cu telefoanele compatibile cu serviciul Ro-Alert. Cel mai bine este să verifici această listă, care oferă și instrucțiuni, disponibile aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: